Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:53
Αρχική security Facebook & Instagram Apps στο Google Play Store είναι ευάλωτα σε hacks!

Facebook & Instagram Apps στο Google Play Store είναι ευάλωτα σε hacks!

Η Check Point Research δήλωσε πρόσφατα ότι ανακάλυψε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις μερικών από τις πιο γνωστές εφαρμογές στο Play Store της Google, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, να διαθέτουν τρωτά σημεία τα οποία πιστεύεται ότι είχαν διορθωθεί στο παρελθόν. Η έρευνα δείχνει ότι οι hackers μπορούν ακόμα να εκτελέσουν κώδικα στις πιο πρόσφατες εκδόσεις εφαρμογών για κινητά στο Play Store, παρά τις ενημερώσεις ασφαλείας που έχουν πραγματοποιήσει οι χρήστες.

Με λίγα λόγια, οι hackers μπορούν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο στις εφαρμογές που κάνουμε download.

Facebook

Θεωρητικά, οι hackers μπορούν να κλέψουν και να αλλάξουν δημοσιεύσεις στο Facebook, να εξαγάγουν δεδομένα θέσης από το Instagram και να διαβάσουν μηνύματα SMS στο WeChat, δήλωσε η έρευνα.

Σε μια μελέτη που διήρκεσε ένα μήνα, η Check Point Research διερεύνησε τις τελευταίες εκδόσεις αυτών των mobile apps για τρεις γνωστές ευπάθειες εκτέλεσης απομακρυσμένου ελέγχου (RCE) που χρονολογούνται από το 2014, το 2015 και το 2016.

Σε κάθε ευπάθεια δόθηκαν δύο signatures. Στη συνέχεια, η Check Point Research έτρεξε το static engine της για να εξετάσει εκατοντάδες εφαρμογές για κινητά στο Play Store της Google, για να διαπιστώσει εάν υπάρχει ακόμα στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής ο ευάλωτος κώδικας.

- Advertisement -

Η Check Point Research βρήκε τελικά τον ευάλωτο κώδικα, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε αφαιρεθεί, αλλά υπάρχει στις τελευταίες εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών για κινητά.

Προς το παρόν, η Check Point παροτρύνει τα άτομα να εγκαταστήσουν ένα antivirus-app που παρακολουθεί τις ευάλωτες εφαρμογές στο τηλέφωνο.

Η Check Point Research δήλωσε ότι ενημέρωσε τις εφαρμογές καθώς και την Google για τις ευπάθειες.

Οι αποκαλύψεις έρχονται εν μέσω μιας κρίσης που έπληξε το WhatsApp εξαιτίας του ισραηλινού spyware Pegasus που εκμεταλλεύτηκε μια ευπάθεια στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, επηρεάζοντας 1.400 επιλεγμένους χρήστες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 100 στην Ινδία.

Φροντίστε, λοιπόν, κάθε φορά που κατεβάζετε μια εφαρμογή από το Google Play Store να ελέγχεται προσεκτικά την προέλευσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...