ΑρχικήsecurityΠάνω από 28000 web domain καταργήθηκαν λόγω παράνομης χρήσης

Πάνω από 28000 web domain καταργήθηκαν λόγω παράνομης χρήσης

Πάνω από 28.000 ονόματα .uk domain έχουν ανασταλεί το τελευταίο έτος λόγω αναφορών εγκληματικής δραστηριότητας. Η Nominet, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαφύλαξη της υποδομής διαδικτύου .uk, μπορεί να διακόψει domain, μετά από ειδοποίηση από την αστυνομία ή άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αν χρησιμοποιείται για εγκληματική δραστηριότητα.

domain

Τα domain που αναστέλλονται δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος του website ή των emails.

Ο αριθμός των domain που καταργήθηκαν μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου 2018 και της 31ης Οκτωβρίου 2019 ήταν στην πραγματικότητα ελαφρώς χαμηλότερος από ό,τι το προηγούμενο έτος – 28.937 σε σύγκριση με 32.813. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 0,22% των 13 εκατομμυρίων .uk domains που είναι σήμερα εγγεγραμμένα.

Η Nominet δήλωσε ότι είχε λάβει αιτήσεις κατάργησης domain από πέντε διαφορετικούς οργανισμούς: την Police Intellectual Property Crime Unit (PIPCU), η οποία συντονίζει αιτήματα σχετικά με παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας, το National Fraud Intelligence Bureau, το Financial Conduct Authority και τη Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency.

domainΟι αιτήσεις αναστολής μπορούν να υποβληθούν βάσει μιας σειράς νομοθετικών πράξεων που περιλαμβάνουν:

Ο αριθμός αιτήσεων που δεν οδήγησαν σε κατάργηση domain ήταν 16. Μόνο 5 αναστολές ακυρώθηκαν. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν η παράνομη συμπεριφορά του website παύει να υπάρχει.

Η πρωτοβουλία anti-phishing της Nominet, η οποία αναστέλλει ύποπτα domain κατά το στάδιο της εγγραφής, έχει διακόψει μέχρι τώρα 2668. Τα ονόματα των domain που μπλοκαρίστηκαν σε αυτό το στάδιο από τη Nominet περιλαμβάνουν άτομα που κάνουν κατάχρηση των ονομάτων μεγάλων τραπεζών, φορολογικών αρχών και μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Από αυτά που είχαν ανασταλεί, μόνο 274 πέρασαν τη συμπληρωματική επιμέλεια της Nominet.

Ο ντετέκτιβ αστυνομικός Weizmann Jacobs του City of London Police’s Intellectual Property Crime Unit δήλωσε: «Με συνεργατική δουλειά, μπορούμε να βοηθήσουμε στην προστασία των καταναλωτών από τους κινδύνους των παραποιημένων αγαθών και να διασφαλίσουμε τις προσωπικές τους πληροφορίες όταν ψωνίζουν στο διαδίκτυο».

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS