ΑρχικήinetGoogle Search τέρμα το indexing σε περιεχόμενο Flash

Google Search τέρμα το indexing σε περιεχόμενο Flash

Μετά την μερική υποστήριξη του Flash από τον Chrome, η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει να ευρετηριάζει σελίδες με περιεχόμενο Flash στον ιστό με το Google Search, καθιστώντας έτσι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν.

Το χρονοδιάγραμμα της Adobe για το τέλος της υποστήριξης του Flash είναι μόλις ένας χρόνος. Έτσι η Google αποφάσισε να μειώσει την προβολή περιεχομένου με Flash στον Chrome από τον Δεκέμβριο του 2020.Google Search

Σε μια ενημέρωση στο webmasters blog, η Google αναφέρει ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει το Flash “αργότερα αυτό το έτος”, δηλαδή πολύ σύντομα. Το Google Search θα “αγνοεί” το περιεχόμενο Flash στις ιστοσελίδες. Θα σταματήσει επίσης την ευρετηρίαση των αυτόνομων αρχείων SWF (Shockwave Flash).

“Οι περισσότεροι χρήστες και ιστότοποι δεν θα δουν κάτι από αυτήν την αλλαγή”, δήλωσε ο Dong-Hwi Lee, engineering manager στην Google.

Η Adobe ξεκίνησε το Flash το 1996, ένα χρόνο πριν ξεκινήσει η Google. Σύμφωνα με το Search Engine Land, η Google άρχισε να ευρετηριάζει αρχεία Flash το 2008, προτρέποντας τους προγραμματιστές και τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν κινούμενα σχέδια, παιχνίδια και άλλα.

Φυσικά τώρα με το σταμάτημα του indexing ιστοσελίδων με περιεχόμενο Flash από την υπηρεσία Google Search, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους διαχειριστές να σταματήσουν την χρήση του Flash και να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες HTML5 που υποστηρίζουν όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.

Η Google απενεργοποίησε το Flash στον Chrome από προεπιλογή από την έκδοση του Chrome 76 τον Ιούλιο που μας πέρασε. Η Microsoft σταματάει επίσης να υποστηρίζει το Flash στο πρόγραμμα περιήγησης Edge που χρησιμοποιεί το Chromium. Η Mozilla απενεργοποίησε επίσης από προεπιλογή το Flash στον Firefox 69 τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS