ΑρχικήsecurityΗ Mozilla απενεργοποιεί το Adobe Flash σαν προεπιλογή στον Firefox

Η Mozilla απενεργοποιεί το Adobe Flash σαν προεπιλογή στον Firefox

Το 2017, η Adobe ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να ενημερώνει, αλλά και να παρέχει τεχνική υποστήριξη για το Flash μέχρι το τέλος του 2020. Πλέον, πολλοί δημοφιλείς περιηγητές ενσωματώνουν στις ενημερώσεις τους προεπιλογές που αποτρέπουν την χρήση του Flash.

mozilla-firefox-adobe-flash

Ένας από αυτούς τους περιηγητές είναι ο Mozilla Firefox, ο οποίος θα απενεργοποιήσει την υποστήριξη για το Adobe Flash από προεπιλογή, ξεκινώντας από τον Firefox 69. Ο Jim Mathies, ανώτερος μηχανικός του Mozilla Security, αναφέρει ότι η εταιρεία θα απενεργοποιήσει το Flash από προεπιλογή στον Nightly 69.

Παλιότερα, η Google και η Microsoft είχαν ανακοινώσει ένα παρόμοιο πλάνο για την κατάργηση του Adobe Flash Player από τα προγράμματα περιήγησης τους.

Όσον αφορά την Mozilla, αυτό το βήμα είναι μέρος του βασικού εταιρικού πλάνου όπου η εταιρεία σχεδιάζει να αφαιρέσει όλη την υποστήριξη για τα plugins NPAPI. Για να βοηθήσει τους προγραμματιστές, η Mozilla έχει θέσει ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα για το πώς ετοιμάζονται να αποσύρουν όλη την υποστήριξή τους από τα plugins NPAPI.

Με την άνοδο τεχνολογιών όπως η HTML5, η WebAssembly και η WebGL, τα plugins NPAPI είναι πλέον παρωχημένα. Εκτός από αυτό, αυτά τα πρόσθετα είναι ευάλωτα σε κακόβουλες επιθέσεις και μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο ασφαλείας στα προγράμματα περιήγησης. Αυτό συμβαίνει επειδή τρέχουν στο περιβάλλον ασφαλείας του χρήστη και δεν εμπίπτουν στην προστασία που παρέχουν οι φυλλομετρητές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS