Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Η Mozilla απενεργοποιεί το Adobe Flash σαν προεπιλογή στον Firefox

mozilla-firefox-adobe-flash

Το 2017, η Adobe ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να ενημερώνει, αλλά και να παρέχει τεχνική υποστήριξη για το Flash μέχρι το τέλος του 2020. Πλέον, πολλοί δημοφιλείς περιηγητές ενσωματώνουν στις ενημερώσεις τους προεπιλογές που αποτρέπουν την χρήση του Flash.

mozilla-firefox-adobe-flash

Ένας από αυτούς τους περιηγητές είναι ο Mozilla Firefox, ο οποίος θα απενεργοποιήσει την υποστήριξη για το Adobe Flash από προεπιλογή, ξεκινώντας από τον Firefox 69. Ο Jim Mathies, ανώτερος μηχανικός του Mozilla Security, αναφέρει ότι η εταιρεία θα απενεργοποιήσει το Flash από προεπιλογή στον Nightly 69.

Παλιότερα, η Google και η Microsoft είχαν ανακοινώσει ένα παρόμοιο πλάνο για την κατάργηση του Adobe Flash Player από τα προγράμματα περιήγησης τους.

Όσον αφορά την Mozilla, αυτό το βήμα είναι μέρος του βασικού εταιρικού πλάνου όπου η εταιρεία σχεδιάζει να αφαιρέσει όλη την υποστήριξη για τα plugins NPAPI. Για να βοηθήσει τους προγραμματιστές, η Mozilla έχει θέσει ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα για το πώς ετοιμάζονται να αποσύρουν όλη την υποστήριξή τους από τα plugins NPAPI.

Με την άνοδο τεχνολογιών όπως η HTML5, η WebAssembly και η WebGL, τα plugins NPAPI είναι πλέον παρωχημένα. Εκτός από αυτό, αυτά τα πρόσθετα είναι ευάλωτα σε κακόβουλες επιθέσεις και μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο ασφαλείας στα προγράμματα περιήγησης. Αυτό συμβαίνει επειδή τρέχουν στο περιβάλλον ασφαλείας του χρήστη και δεν εμπίπτουν στην προστασία που παρέχουν οι φυλλομετρητές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *