ΑρχικήsecurityΗ Γαλλία ετοιμάζει το δικό της cyber-army!

Η Γαλλία ετοιμάζει το δικό της cyber-army!

Η Γαλλία από τον επόμενο μήνα θα σχηματίσει τον δικό της  cyber-army ο οποίος θα ονομάζεται Cybercom και θα μάχεται ενάντια στους ξένους εισβολείς στα συστήματα της. Ο Υπουργός Άμυνας, Jean-Yves Le Drian, τόνισε ότι η Γαλλία σκοπεύει να επενδύσει 2.100.000.000 ευρώ και θα προσλάβει πάνω από 2.600 εμπειρογνώμονες που θα σχηματίσουν μια αφοσιωμένη ερευνητική ομάδα η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.cyber-army cyber-army cyber-army cyber-army

«Η ανάδυση μιας νέας σύγχρονης εμπόλεμης εποχής πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε την τέχνη του πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jean-Yves Le Drian. Η δήλωση αυτή έκανες πολλούς να πιστέψουν ότι η Γαλλία δεν δημιούργησε τον στρατό μόνο για να προστατευτεί από μελλοντικές επιθέσεις αλλά ως όπλο απέναντι στα συστήματα αντίπαλων χωρών.

Σε επόμενη δήλωση του ο Υπουργός επιβεβαίωσε τις φήμες λέγοντας ότι ο στρατός θα έχει την δυνατότητα παραβιάσει τα συστήματα και τα δίκτυα των εχθρών προκαλώντας του προσωρινές ζημιές, αναστολές υπηρεσιών ή οριστικές εξουδετερώσεις. Ως εχθρός θα αντιμετωπίζεται κάθε χώρα που επιχειρήσει να παραβιάσει τα συστήματα της.

Οι μηχανικοί του Cybercom θα είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να μπορούν να ταυτοποιούν άμεσα τους εισβολείς αλλά και για να εξουδετερώνουν τα ξένα στρατιωτικά δίκτυα που απειλούν την χώρα.

Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες που αποφασίζει να επενδύσει ολόκληρη περιουσία για ζητήματα ασφαλείας μετά την αναταραχή που δημιούργησε ο κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας πάνω στο θέμα διαδικτυακών παραβάσεων. Για όσους δεν θυμούνται, όλα ξεκίνησαν με την Αμερική να κατηγορεί την Ρωσία για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά την περίοδο των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων και συνεχίστηκαν με την Ρωσία να ισχυρίζεται ότι οι κρατικές της τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο της αντίπαλης χώρας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS