ΑρχικήinetΝέα έρευνα προτείνει να μην απαντάς σε email. Hallelujah!

Νέα έρευνα προτείνει να μην απαντάς σε email. Hallelujah!

Νέα έρευνα προτείνει να μην απαντάτε στα email, όταν είναι περιττό. Δικαίωση για όσους έχετε ενοχλητικούς συνεργάτες. Τι εννοούμε όμως;

Μια νέα μελέτη που ανατέθηκε από την εταιρεία OVO energy και πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία θεωρεί ότι οι χρήστες στέλνουν καθημερινά περισσότερα από 64 εκατομμύρια περιττά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ότι εάν κάθε ενήλικας στο Ηνωμένο Βασίλειο στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας “ευχαριστούμε” λιγότερο θα εξοικονομούσαμε περισσότερους από 16.433 τόνους άνθρακα ετησίως ισάξιο με 81.152 πτήσεις προς τη Μαδρίτη ή τη μεταφορά 3.334 αυτοκινήτων ντίζελ εκτός δρόμου.

email

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτές οι στατιστικές έρευνες είναι μερικές από τις πιο αγαπημένες των οικολόγων που προσπαθούν να αποκτήσουν λίγη δωρεάν δημοσιότητα. Αλλά, από την άλλη, είναι αλήθεια, σύμφωνα με τον Mike Berners-Lee, καθηγητή στο κέντρο περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, συγγραφέας του How Bad are Bananas: The Carbon Footprint of Everything, και αδελφός του Tim Berners-Lee, εφευρέτη του ιστού.

Πώς μπορεί ένα email να καταστρέψει τον πλανήτη;

«Όταν πληκτρολογείτε, ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια. Όταν πατάτε την αποστολή, περνάει από το δίκτυο και χρειάζεται ηλεκτρισμό για την εκτέλεση του δικτύου. Θα καταλήξουν να αποθηκεύονται κάπου στο cloud και αυτά τα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούν πολύ ηλεκτρισμό. Δεν το σκεφτόμαστε γιατί δεν μπορούμε να δούμε τον καπνό που προέρχεται από τους υπολογιστές μας, αλλά το αποτύπωμα άνθρακα της πληροφορικής είναι τεράστιο και αυξανόμενο», εξηγεί ο Berners-Lee.

Τα τεράστια κέντρα δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν καύση μέσω τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας. Η υπερ επικοινωνία και αποθήκευση δεδομένων μας σκοτώνει.

Ο Berners-Lee παραδέχεται ότι οι αριθμοί είναι “ακαθάριστες εκτιμήσεις”, αλλά λένε ότι είναι ένας χρήσιμος τρόπος να βγάλουμε ένα γενικό συμπέρασμα.

Κατηγορεί τον αδελφό του για όλα αυτά; «Πολλά καλά πράγματα έχουν βγει από το διαδίκτυο,» … αλλά μόνο αν το χρησιμοποιούμε επιλεκτικά.

Τώρα, που θα ανεβάσουμε αυτό το άρθρο, είναι σαν να ακυρώνουμε την άποψή του αλλά δεν βαριέστε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS