ΑρχικήsecurityΠτυχιούχοι πληροφορικής χάκαραν τράπεζες και έκλεβαν μεγάλα ποσά

Πτυχιούχοι πληροφορικής χάκαραν τράπεζες και έκλεβαν μεγάλα ποσά

πληροφορικής

Νεαροί πτυχιούχοι πληροφορικής, έχουν αναγνωριστεί ως οι κύριοι ένοχοι για μια σειρά επιθέσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κένυας.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Κένυας, οι ύποπτοι είναι τελειόφοιτοι σχολών πληροφορικής και είναι ηλικίας 27 ετών και κάτω.  Οι νεαροί hacker φαίνεται πως είναι καλά ενημερωμένοι σε θέματα που αφορούν την παραβίαση, σε βαθμό που οι τράπεζες χρειάστηκε να προσλάβουν ειδικούς για να τους αντιμετωπίσουν.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κένυας (CBK), η οποία παρακολουθεί τα αυξανόμενα κρούσματα απάτης στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξέδωσε πρόσφατα μια νέα πολιτική που θα απαιτεί από τις τράπεζες να αναφέρουν τα συμβάντα εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο σε πραγματικό χρόνο (εντός 2 ωρών), σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών με συστήματα που μεταφέρουν τεράστιους όγκους μετρητών, όπως η μεταφορά χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου, έχουν επίσης την υποχρέωση να αναφέρουν περιστατικά επιθέσεων.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της CBK έρχονται μετά από τις αυξημένες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι ύποπτοι εργάζονται συνήθως σε δημόσιους χώρους και ξεγελούν το προσωπικό των τραπεζών ώστε να τους παρέχει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις IP.

Μόλις λάβουν τη διεύθυνση IP, οι hacker μπορούν να έχουν πρόσβαση από απόσταση σε ένα σύστημα της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών της. Αφού καταστρέψουν το σύστημα μιας τράπεζας, είναι σε θέση να μεταφέρουν χρήματα από ένα λογαριασμό σε έναν άλλο.

Κατά καιρούς, χρησιμοποιούν mobile δίκτυα για τη συγκέντρωση μετρητών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους ερευνητές.

Οκτώ Κενυάτες, πτυχιούχοι πληροφορικής, συνελήφθησαν στη Ρουάντα, οι οποίοι σχεδίαζαν να κλέψουν χρήματα από ένα κατάστημα της Equity Bank.

Λόγω του μεγάλου αριθμού επιθέσεων που έχουν αναφερθεί από τις τράπεζες στο DCI, μια ειδική ομάδα ερευνητών έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει έρευνες για λογαροασμό της CBK.

Η ομάδα περιλαμβάνει ειδικούς πληροφορικής από τη μονάδα DCI και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS).

Οι οκτώ ύποπτοι, συνελήφθησαν μαζί με άλλους τέσσερις, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων της Ρουάντα και της Ουγκάντα.

Κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης στις 9 Οκτωβρίου, οι αξιωματικοί του DCI συνέλαβαν επτά νεαρούς άντρες που πιστεύεται ότι είναι ειδικοί πληροφορικής, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν εξαπατήσει εκατομμύρια ανθρώπους μέσω ενός συστήματος hacking για κινητά τηλέφωνα.

Περισσότερες από 200 κάρτες SIM, κινητά τηλέφωνα και διάφορα μητρώα mobile μεταφοράς χρημάτων στην Κένυα κατασχέθηκαν.

Νωρίτερα, οι ερευνητές έκαναν έφοδο σε ένα σπίτι στο Juja και ανέκτησαν πάνω από 40.000 κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και συνέλαβαν πέντε ύποπτους απατεώνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS