ΑρχικήsecurityΤο δίκτυο WiFi της WeWork διαρρέει ευαίσθητες πληροφορίες χρηστών

Το δίκτυο WiFi της WeWork διαρρέει ευαίσθητες πληροφορίες χρηστών

wework

Ευπάθειες στο δίκτυο WiFi της WeWork στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία στο Μανχάταν, οι οποίες εξέθεταν ευαίσθητα δεδομένα εταιρειών, ανακαλύφθηκαν από έναν ενοικιαστή στο ίδιο κτίριο, που ήθελε να βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα του οργανισμού του δεν είχαν διαρρεύσει.

Τι συνέβη?

Ο Temmu Airamo, ένας μισθωτής στο χώρο εργασίας της WeWork, μοιράζεται το κτίριο με περίπου 200 εταιρείες.

Το 2015, ο οργανισμός του εργαζόταν με ευαίσθητα έγγραφα. Για να διασφαλίσει ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας, πραγματοποίησε σάρωση του δικτύου και βρήκε οικονομικά αρχεία και συσκευές που ανήκαν σε άλλες εταιρείες.

Ο Airamo σκανάρει συστηματικά τα δίκτυα WiFi και λέει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει μέσα σε τέσσερα χρόνια, παρά τις πολλαπλές προσπάθειες επικοινωνίας με τη διοίκηση της WeWork.

Η ευπάθεια αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Fast Company.

Ανακαλύφθηκε επίσης ότι πολλοί χώροι εργασίας που ανήκουν στην WeWork, χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για δίκτυα WiFi. Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης ήταν επίσης εύκολο να μαντευτούν.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Το κτίριο στεγάζει πολλές οικονομικές και νομικές εταιρείες που διαχειρίζονται πολλά ευαίσθητα δεδομένα. Αυτή η ευπάθεια έχει επίσης βρεθεί ότι επηρεάζει εταιρείες που δεν έχουν γραφεία σε κανένα από τους χώρους εργασίας της WeWork, αλλά συνεργάζονται με έναν οργανισμό στο κτίριο.

Δεδομένα που ανήκουν σε δύο εταιρείες δανείων βρέθηκαν στο δίκτυο. Αυτές οι εταιρείες δεν έχουν τα γραφεία τους στην Καλιφόρνια ή τη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν οι χώροι εργασίας του WeWork.

Μια ασφαλιστική εταιρεία, η Axa XL, επηρεάστηκε επίσης από αυτήν την ευπάθεια. Θεωρείται ότι η διαρροή σε αυτή την περίπτωση, οφείλεται στη συνεργασία της με μία start-up που στεγάζεται στο χώρο εργασίας της WeWork.

Ο Airamo ξεκίνησε να χρησιμοποιεί VPN, μετά την ανακάλυψη των ευπαθειών ασφαλείας στο WiFi network.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS