ΑρχικήHow ToChromium Edge stop σε λήψεις με Potentially Unwanted Apps

Chromium Edge stop σε λήψεις με Potentially Unwanted Apps

Το επερχόμενο πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft, Edge που βασίζεται στο Chromium (Chromium Edge) διαθέτει ενσωματωμένο το Microsoft Defender SmartScreen, και προστατεύει ήδη τους χρήστες όταν επισκέπτονται κακόβουλα sites ή κατεβάζουν κακόβουλα αρχεία.

Chromium Edge

Όπως φαίνεται όμως η Microsoft επέκτεινε την προστασία του SmartScreen Defender και για τις λήψεις PUAs (Potentially Unwanted Applications ή δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές στα Ελληνικά). Η νέα λειτουργία έχει προστεθεί στον Edge Canary (έκδοση 79).

Ρύθμιση για τον αποκλεισμό των PUAs

Ο Chrome χρησιμοποιεί την Ασφαλής περιήγηση της Google για να σας προστατεύσει από επικίνδυνους ιστότοπους και αρχεία. Το πρόγραμμα περιήγησης Edge που βασίζεται στο Chromium (Chromium Edge) χρησιμοποιεί το Microsoft Defender SmartScreen για τον ίδιο λόγο, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα που εμφανίζει την προεπιλεγμένη ρύθμιση προστασίας στην ενότητα “Απόρρητο και υπηρεσίες” .

Σημείωση: Απενεργοποιώντας σκόπιμα ή κατά λάθος αυτή τη ρύθμιση ασφάλειας, ο Edge και ο Chrome θα κάνουν flag όλα τα downloads σαν κακόβουλα, επομένως δεν πρέπει να αγγίξετε κάτι, εκτός κι αν ξέρετε τι κάνετε.

Όπως προαναφέραμε ο Chrome με το Safe browsing εντοπίζει και μπλοκάρει ήδη τα unwanted software. Ο Microsoft Edge μπορεί να κάνει το ίδιο. Ας δούμε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη του Microsoft Defender SmartScreen για τα PUA:

Ας δούμε τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον browser:

1. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του browser Edge (Canary 79.0.280.0 ή κάποια νεότερη έκδοση)

2. Ανοίξτε την εσωτερική διεύθυνση: edge://flags

3. Αναζητήστε για τον όρο “unwanted”, και στα επισημασμένα αποτελέσματα βρείτε το “Microsoft Defender SmartScreen PUA Support” flag. Επιλέξτε “Enabled” και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης.

Σημείωση: Όταν το flag edge-SmartScreen-pua είναι ενεργοποιημένο, “θα προστατεύει από τη λήψη δυνητικά ανεπιθύμητων εφαρμογών (PUAs)” σε Windows και Mac.

Αποκλεισμός λήψεων ανεπιθύμητων εφαρμογών στον Chromium Edge

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τελίτσες για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις> Απόρρητο και υπηρεσίες (Settings > Privacy and services,), και θα παρατηρήσετε μια νέα επιλογή – “Block Potentially unwanted Apps”. Η ρύθμιση θα εμποδίζει “λήψεις εφαρμογών που μπορεί να προκαλέσουν απροσδόκητες συμπεριφορές.” Ενεργοποιήστε την ρύθμιση.

_____________________

Πηγή: techdows.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS