ΑρχικήHow ToΒάλτε την γραμματοσειρά Cascadia Code στη γραμμή εντολών στα Windows 10

Βάλτε την γραμματοσειρά Cascadia Code στη γραμμή εντολών στα Windows 10

Δείτε σε αυτόν τον οδηγό πως να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στη νέα γραμματοσειρά Cascadia Code στην γραμμή εντολών και στο PowerShell των Windows.

Κάθε γραμματοσειρά εξυπηρετεί και διαφορετικό σκοπό. Μερικές δείχνουν μια χαρά σε ένα μενού εστιατορίων, κάποιες φαίνονται πολύ καλά σε μια επαγγελματική κάρτα και κάποιες άλλες σε κόμικς. Σε αυτή την λογική η Microsoft έφτιαξε την γραμματοσειρά Cascadia Code, φτιαγμένη ειδικά για την γραμμή εντολών των Windows και γενικότερα για τις εφαρμογές που πληκτρολογείται κώδικας προγραμματισμού.

Όσοι ασχολείστε με το Command Prompt ή το PowerShell δείτε πως μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την νέα γραμματοσειρά.

Εγκατάσταση της Cascadia Code στο Command Prompt
H cascadia Code είναι μία γραμματοσειρά TTF, ανοικτού κώδικα. Μεταβείτε σε αυτή την σελίδα Github και κάντε λήψη από το αρχείο Cascadia.ttf.

Για να εγκαταστήσετε τη γραμματοσειρά, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Cascadia.ttf που κατεβάσατε και στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάντε κλικ στην επιλογή “Εγκατάσταση”. Η εγκατάσταση διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών (Command Prompt) και κάντε δεξί κλικ στη γραμμή του τίτλου του παραθύρου. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε το ‘Ιδιότητες’. Μεταβείτε στην καρτέλα “Γραμματοσειρά” και αναζητήστε τη λίστα των γραμματοσειρών κάτω από το πλαίσιο “Γραμματοσειρά”. Επιλέξτε την Cascadia Code και κάντε κλικ στο OK.

Όταν επιστρέψετε στη γραμμή εντολών, θα δείτε την νέα γραμματοσειρά. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύει για κάθε φορά που θα ανοίγετε το Command Prompt.

Εγκατάσταση της Cascadia code στο PowerShell
Για το PowerShell κάντε ακριβώς τα ίδια πράγματα που κάνατε και στο Command Prompt. Ανοίξτε το PowerShell και κάντε δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε Ιδιότητες.

Μεταβείτε στην καρτέλα Γραμματοσειρά και αναζητήστε την Cascadia Code στη λίστα γραμματοσειρών στην ενότητα Γραμματοσειρά. Επιλέξτε το και κάντε κλικ στο OK.

Μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά όποτε θέλετε, αν δεν σας αρέσει η εμφάνιση της νέας. Εφόσον η Cascadia Code έχει εγκατασταθεί σε όλο το σύστημα, θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε άλλες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να επιλέξετε μια γραμματοσειρά, όπως Microsoft Word, Illustrator, Paint.net, Photoshop κλπ.

Δώστε προσοχή στο ότι η νέα γραμματοσειρά Cascadia Code ΔΕΝ υποστηρίζει τα Ελληνικά. Αν τρέχετε την Ελληνική έκδοση των Windows, τότε όπου έχετε Ελληνικά γράμματα στην εφαρμογή γραμμή εντολών, στην θέση τους θα βλέπετε ένα όρθιο παραλληλόγραμμο σχήμα. Η Microsoft σε αυτό το θέμα δεν μας έκανε την χάρη.

Εναλλακτικά, αν θέλετε μία γραμματοσειρά που να είναι φτιαγμένη για κώδικα και να υποστηρίζει τα Ελληνικά και τα Κυριλλικά, τότε δοκιμάστε την Hack. Ο τρόπος εγκατάστασης είναι ο ίδιος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS