ΑρχικήsecurityHacker εισέβαλλαν στο ιατρικό κέντρο Wyoming

Hacker εισέβαλλαν στο ιατρικό κέντρο Wyoming

Hacker εισέβαλλαν στα συστήματα του ιατρικού κέντρου Wyoming αναγκάζοντας ένα νοσοκομείο να ακυρώσει κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις, να σταματήσει να δέχεται ασθενείς και να μεταφέρει μερικούς ασθενείς σε άλλες εγκαταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος το Σάββατο.

hacker

Οι υπάλληλοι της Campbell County Health συνεργάζονταν με ομοσπονδιακές, κρατικές και τοπικές αρχές για να ανακτήσουν την πρόσβαση στα συστήματά τους μετά την επίθεση ransomware που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η Campbell County Health διοικεί το Campbell County Memorial Hospital, νοσοκομείο 90 κλινών στο Gillette, μαζί με κλινικές, ένα κέντρο μακροχρόνιας φροντίδας και ένα χειρουργικό κέντρο.

Η αίθουσα έκτακτης ανάγκης στο Gillette στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά η επίθεση ransomware έχει κάνει ορισμένες υπηρεσίες φροντίδας ασθενών μη διαθέσιμες, αναγκάζοντας το νοσοκομείο να στείλει κάποιους ασθενείς αλλού, δήλωσε η εκπρόσωπος Karen Clarke.

Αρνήθηκε να αναφερθεί στις ιατρικές υπηρεσίες που επηρεάστηκαν από την επίθεση. Επιλεγμένες χειρουργικές επεμβάσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα, ενώ άλλες χειρουργικές επεμβάσεις αντιμετωπίζονται διαφορετικά ανά περίπτωση.

Σε μια επίθεση ransomware συνήθως οι hacker καταλαμβάνουν ένα υπολογιστικό σύστημα και απαιτούν χρήματα έτσι ώστε οι χρήστες να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στα συστήματα τους. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις είχαν πρωτό-κυκλοφορήσει την δεκαετία του ’80, αλλά στην εποχή μας είναι όλο και πιο συχνές, ειδικά εξαιτίας της κρυπτογράφησης που καθιστά πολύ εύκολο για τους hacker να λάβουν χρήματα με ασφάλεια.

Δεν ήταν πολύ ξεκάθαρο τι ακριβώς αναζητούσαν οι hacker από το Campbell County Health.

Την Παρασκευή, η επίθεση έκλεισε τα εξωτερικά ιατρεία και ακυρώθηκαν κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις. Το Σάββατο, οι υπάλληλοι της Campbell County Health δημοσίευσαν μια ενημέρωση που έλεγε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και η κλινική ήταν λειτουργική και ότι οι ασθενείς στο νοσοκομείο και σε άλλες εγκαταστάσεις ήταν ασφαλείς.

«Συνεργαζόμαστε με περιφερειακές εγκαταστάσεις για να μεταφέρουμε ασθενείς που χρειάζονται υψηλότερο επίπεδο φροντίδας», ανέφερε η ανακοίνωση. Νέοι ασθενείς δεν έχουν γίνει δεκτοί από το Σάββατο, είπε η Clarke.

Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν παραβιαστεί ή υποκλαπεί τα προσωπικά δεδομένα ασθενών. Το Campbell County φιλοξενεί περίπου 46.000 άτομα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS