Αρχικήsecurity20 πόλεις στο Texas χτυπήθηκαν από συντονισμένη επίθεση ransomware

20 πόλεις στο Texas χτυπήθηκαν από συντονισμένη επίθεση ransomware

Είκοσι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης στο Texas έχουν πληγεί από μια συντονισμένη επίθεση ransomware, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Τμήμα Πληροφοριακών Πόρων του Κράτους (DIR).

ransomware

“Επί του παρόντος, το DIR, το Στρατιωτικό Τμήμα του Τέξας και οι ομάδες Cyberresponse και Security Center Operations Center της Texas A & M University αναπτύσσουν πόρους για τις πλέον κρίσιμες έννομες”, ανέφερε το τμήμα σε δελτίο τύπου. “Άλλοι πόροι θα χρησιμοποιηθούν όπως ζητούνται.”

Οι επιθέσεις ransomware χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από τους hacker, και είναι μια μέθοδος που προτιμάται, ειδικά μεταξύ των δημοτικών φορέων. Οι ψηφιακοί εισβολείς φυτεύουν τον κακόβουλο κώδικα – συχνά εκμεταλλευόμενοι τις σχετικά απλές και απαρχαιωμένες ηλεκτρονικές αμυντικές μεθόδους.

Στην συνέχεια ζητάται από τους χρήστες να πληρώσουν, συνήθως σε Bitcoin, για να ανακτήσουν την πρόσβαση στα συστήματά τους . Το bitcoin είναι ένα νόμισμα blockchain που είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί, επιτρέποντας στους hacker αφού πληρωθούν να απομακρύνουν αυτές τις σύνθετες ρυθμίσεις από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου βρίσκονται.

Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που ζήταγαν οι hacker από τους επίσημους ανώτερους υπαλλήλους του Texas και ποια συστήματα είναι σήμερα εκτός σύνδεσης.

Η Βαλτιμόρη ήταν το θύμα της πιο υψηλού προφίλ επίθεσης ransomware το 2019. Όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, συχνά είναι φθηνότερο να πληρώσουν τα λύτρα. Αλλά η πόλη τελικά αποφάσισε να δαπανήσει περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια. Ο hacker ζητούσε μόνο $ 76.000 σε Bitcoin, αλλά το FBI συμβούλευσε την Βαλτιμόρη να μην πληρώσει τα λύτρα.

Το φθινόπωρο, ο τότε υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Kirstjen Nielsen πραγματοποίησε διάσκεψη κορυφής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στη Νέα Υόρκη, καλώντας τους κινδύνους των ψηφιακών επιθέσεων.

Στη συνάντηση ανακοίνωσε τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κινδύνων, το οποίο θα χρησιμεύσει ως σημείο επαφής για τις επιχειρήσεις.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS