ΑρχικήsecurityΗ Binance αποζημιώνει τον hacker που την χάκαρε!

Η Binance αποζημιώνει τον hacker που την χάκαρε!

Η Binance, η cryptocurrency exchange εταιρεία, σκοπεύει να αποζημιώσει τον white hat hacker που παραβίασε το domain name και τον Twitter λογαριασμό της.

Binance

Σε post που δημοσιεύθηκε στις 16 Αυγούστου, η Binance Jersey ανακοίνωσε ότι ένας hacker κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό @BinanceJE Twitter (το επίσημο προφίλ της Binance Jersey) καθώς και το domain name της πλατφόρμας στο Διαδίκτυο. Η εταιρεία κατάφερε να ανακτήσει το domain name μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ για το Twitter χρειάστηκε μερικές ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο hacker απέκτησε πρόσβαση “μέσω τεχνικών social engineering στο email domain name service provider,” και στη συνέχεια δημοσίευσε μερικά tweets από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας, διαγράφοντάς τα αργότερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο hacker ήταν συνεργάσιμος και ανοικτός κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με την ομάδα ασφάλειας της εταιρείας, επιτρέποντας την γρήγορη ανάκτηση του Twitter λογαριασμού. Η επιχείρηση σημειώνει:

«Είχαμε την δυνατότητα να ανακτήσουμε το domain name μέσα σε μόλις λίγα λεπτά και τον Twitter λογαριασμό μετά από μερικές ώρες. Σκοπεύουμε να ανταμείψουμε τον hacker, στα πλαίσια του security bug bountry,  καθώς και να εξετάσουμε περαιτέρω το περιστατικό ασφαλείας. Να σας διαβεβαιώσουμε ότι όλα τα κεφάλαια στο Binance.je είναι ασφαλή και τα δεδομένα δεν έχουν κλαπεί.»

Σε ένα από τα tweets από άλλο λογαριασμό, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στον ίδιο hacker, ζητήθηκε από τον CEO της Binance, Changpeng Zhao, να έρθει σε προσωπική επαφή μαζί του. Στη συνέχεια, φυσικά, όλα τα tweets του hacker διαγράφθηκαν.

Όπως ανέφερε πρόσφατα η Cointelegraph, το μερίδιο αγοράς της crypto exchange Binance αυξήθηκε γύρω στο 11%, παρά τις φήμες για μια πιθανή διαρροή δεδομένων που επηρεάζει τους χρήστες του χρηματιστηρίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS