ΑρχικήinetΗ Νέα Υόρκη καθιστά παράνομη την πώληση ψεύτικων followers και likes

Η Νέα Υόρκη καθιστά παράνομη την πώληση ψεύτικων followers και likes

followers Οι ψεύτικοι followers και τα ψεύτικα likes έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια.

Ενώ διάφορες εταιρείες έχουν λάβει μέτρα κατά των ψεύτικων λογαριασμών, πλέον στη Νέα Υόρκη, η πώληση bots και η δόλια δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με το νόμο.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Letitia James, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διευθέτησε το ζήτημα με την αμερικανική εταιρεία Devumi, η οποία είχε υποβληθεί σε έρευνα, μετά από έκθεση των New York Times, η οποία αποκάλυψε τις σκοτεινές πρακτικές που χρησιμοποιούν τα social media.

Ο διακανονισμός κάνει πλέον παράνομη την πώληση ψεύτικων likes and followers, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Είναι μία από τις πρώτες ενέργειες που πραγματοποίησε μια υπηρεσία επιβολής του νόμου κατά της πρακτικής αυτής.

“Καθώς άνθρωποι και εταιρείες όπως η Devumi εξακολουθούν να προσπαθούν να βγάζουν χρήματα εξαπατώντας ανυποψίαστους Αμερικανούς πολίτες, το γραφείο μου θα συνεχίσει να βρίσκει και να σταματά όποιον εμπλέκεται σε online απάτες”, δήλωσε η James σε μια online δήλωση.

«Με αυτόν τον διακανονισμό, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι οποιοσδήποτε κερδίζει χρήματα μέσω εξαπάτησης και πλαστοπροσωπίας είναι ενάντια στο νόμο και θα λογοδοτεί».

Η Devumi, η οποία φαλίρισε τον περασμένο Αύγουστο, χρησιμοποιούνταν από διάφορους celebrities που προσπαθούσαν να αυξήσουν τους online followers τους. Μερικοί πελάτες γνώριζαν ότι η επιχείρηση επιδιδόταν σε ψεύτικη δραστηριότητα για να ενισχύσει τα προφίλ στο διαδίκτυο, ενώ άλλοι πίστευαν ότι το αυξημένο engagement προερχόταν από «πραγματικούς» ανθρώπους.

Η έρευνα έδειξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η Devumi  αντέγραφε το περιεχόμενο λογαριασμών “πραγματικών” ανθρώπων χωρίς τη συγκατάθεσή τους, για την κατασκευή πλαστών προφίλ.

Φυσικά, η επιχείρηση των ψεύτικων followers ήταν πολύ κερδοφόρα: το CNN σημειώνει ότι η Devumi είχε έσοδα περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η αρνητική δημοσιότητα μετά την αποκάλυψη των Times, προκάλεσε πτώση στις δραστηριότητές της και οδήγησε τελικά στο κλείσιμό της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS