ΑρχικήsecurityHacker ισχυρίζεται ότι έκλεψε προσωπικά δεδομένα 20.000 αστυνομικών

Hacker ισχυρίζεται ότι έκλεψε προσωπικά δεδομένα 20.000 αστυνομικών

Hacker Χθες, Δευτέρα, το NBC Los Angeles δήλωσε ότι ένας hacker ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του περίπου 2.500 δεδομένα, που ανήκουν σε «αξιωματικούς, εκπαιδευόμενους και νεοσύλλεκτους» αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος του Los Angeles (LAPD) καθώς και δεδομένα 17.500 άλλων υπαλλήλων του LAPD.

Σύμφωνα με το NBC Los Angeles, ένα άτομο, που υποστήριζε ότι είναι hacker, επικοινώνησε με την υπηρεσία Πληροφοριών της πόλης την προηγούμενη εβδομάδα. Ο hacker ενημέρωσε την υπηρεσία ότι διέθετε δεδομένα και έδωσε και παραδείγματα, που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί έλαβαν ένα email το οποίο έγραφε ότι: “Κάποιες από τις πληροφορίες σας που περιέχονται στο Πρόγραμμα υποψήφιων του Τμήματος Προσωπικού ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί”.

Τα παραβιασμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, τμήματα των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις email και κωδικούς πρόσβασης, που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί κατά την υποβολή αίτησης για τη θέση εργασίας. Ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί και άλλα δεδομένα.

Το LAPD συμβούλευσε τους αξιωματικούς να παρακολουθήσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς (ειδικά αν περιέχουν οικονομικά στοιχεία), να λάβουν αντίγραφα των πιστωτικών τους εκθέσεων και να υποβάλλουν καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν διαρρεύσει διευθύνσεις κατοικιών, αριθμοί τηλεφώνου και οι πλήρεις αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Η υπηρεσία πληροφοριών δεν έδωσε πολλές πληροφορίες αλλά είπε ότι ο hacker ανέφερε ότι έλαβε τα δεδομένα “από εξωτερικές πηγές”. Σύμφωνα με τους The Times, ο server, που επηρεάστηκε, δεν ανήκε στο LAPD, αλλά στο τμήμα προσωπικού της πόλης.

Ένας εκπρόσωπος του LAPD είπε στο NBC Los Angeles ότι “Η ασφάλεια των δεδομένων είναι πρωταρχικής σημασίας για το Αστυνομικό Τμήμα του Los Angeles (LAPD) και δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε το απόρρητο όσων συνδέονται με την υπηρεσία μας”.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η παραβίαση έγινε στις 25 Ιουλίου και επηρέασε τα άτομα που υπέβαλαν αίτηση για να μπουν στο σώμα, από το 2010 έως το 2018 ή το 2019. Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πληροφοριών είπε ότι η βάση δεδομένων, που επηρεάστηκε, είχε αντικατασταθεί πρόσφατα από μια αναβαθμισμένη βάση με καλύτερη ασφάλεια. Ωστόσο, η παλιά βάση δεδομένων υπήρχε και διέθετε ακόμα τα δεδομένα. Επίσης, η υπηρεσία δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση στο Los Angeles τα τελευταία χρόνια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS