Πέμπτη, 9 Απριλίου, 11:23
Αρχική security Louisiana: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ransomware επίθεσης!

Louisiana: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ransomware επίθεσης!

LouisianaΟ διοικητής της Louisiana, John Bel Edwards, δήλωσε ότι η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έπεσε θύμα μιας σειράς επιθέσεων ransomware. Συγκεκριμένα, τα ransomware στόχευσαν κάποιες σχολικές κοινότητες.

Οι επιθέσεις έγιναν αυτήν την εβδομάδα και επηρέασαν τις σχολικές κοινότητες τριών περιοχών της Βόρειας Louisiana.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα δίκτυα πληροφορικής και των τριών σχολείων βρίσκονται εκτός λειτουργίας και όλα τα αρχεία τους έχουν κρυπτογραφηθεί από το ransomware, καθιστώντας τα μη προσβάσιμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ένας κυβερνήτης κράτους ανακοινώνει ότι το κράτος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επίθεσης ransomware ή κάποιας άλλης διαδικτυακής επίθεσης. Τον Φεβρουάριο του 2018, το Υπουργείο Μεταφορών του Κολοράντο αναγκάστηκε να διακόψει τις εργασίες του, καθώς “χτυπήθηκε” από το ransomware SamSam. Ωστόσο, στην περίπτωση του Κολοράντο ενεργοποιήθηκαν πρόσθετοι κρατικοί πόροι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα με την κυκλοφορία, τη διαχείριση των οδών και τις μεταφορές. Στην τωρινή επίθεση, στη Louisiana, ζητήθηκε βοήθεια από ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Υπογράφοντας τη Διακήρυξη Έκτακτης Ανάγκης, ο κυβερνήτης της Louisiana δίνει τη δυνατότητα να προσφερθούν κρατικοί πόροι στα σχολεία, που έχουν επηρεαστεί.

Έτσι, τα σχολεία θα έχουν στη διάθεσή τους ειδικούς ασφαλείας από την Εθνική Φρουρά της Louisiana, την Αστυνομία της Louisiana , το Γραφείο Υπηρεσιών Τεχνολογίας, το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας και Προετοιμασίας για Επείγουσες Ανάγκες (GOHSEP) και άλλους φορείς.

- Advertisement -

Οι κρατικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι με τη βοήθεια των ειδικών, η διαδικασία ανάκτησης και επαναφοράς των συστημάτων θα γίνει πιο γρήγορα κι έτσι τα σχολεία θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις εργασίες τους και να προετοιμαστούν για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο κυβερνήτης Edwards ήταν σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα και αποτελεσματικά σε αυτή την επίθεση στα σχολεία της Βόρειας Louisiana, καθώς είχε φροντίσει να δημιουργήσει μια Επιτροπή για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, ώστε να υπάρχει γρήγορη και συντονισμένη δράση σε περίπτωση επίθεσης.

Η επιτροπή είχε δημιουργηθεί από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν τρία γνωστά ransomware (WannaCry, NotPetya και Bad Rabbit) είχαν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε όλο τον κόσμο αλλά και στη Louisiana.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε την Επιτροπή Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, εστιάζοντας στην προετοιμασία, την αντιμετώπιση και την πρόληψη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο κ. Edwards.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 21 Αυγούστου ή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκτησης των αρχείων και των συστημάτων που επηρεάστηκαν.

Τους τελευταίους μήνες, πολλές πόλεις και κράτη των ΗΠΑ έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των συμμοριών, που πραγματοποιούν επιθέσεις ransomware.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...