ΑρχικήsecurityLouisiana: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ransomware επίθεσης!

Louisiana: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ransomware επίθεσης!

LouisianaΟ διοικητής της Louisiana, John Bel Edwards, δήλωσε ότι η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έπεσε θύμα μιας σειράς επιθέσεων ransomware. Συγκεκριμένα, τα ransomware στόχευσαν κάποιες σχολικές κοινότητες.

Οι επιθέσεις έγιναν αυτήν την εβδομάδα και επηρέασαν τις σχολικές κοινότητες τριών περιοχών της Βόρειας Louisiana.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα δίκτυα πληροφορικής και των τριών σχολείων βρίσκονται εκτός λειτουργίας και όλα τα αρχεία τους έχουν κρυπτογραφηθεί από το ransomware, καθιστώντας τα μη προσβάσιμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ένας κυβερνήτης κράτους ανακοινώνει ότι το κράτος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επίθεσης ransomware ή κάποιας άλλης διαδικτυακής επίθεσης. Τον Φεβρουάριο του 2018, το Υπουργείο Μεταφορών του Κολοράντο αναγκάστηκε να διακόψει τις εργασίες του, καθώς “χτυπήθηκε” από το ransomware SamSam. Ωστόσο, στην περίπτωση του Κολοράντο ενεργοποιήθηκαν πρόσθετοι κρατικοί πόροι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα με την κυκλοφορία, τη διαχείριση των οδών και τις μεταφορές. Στην τωρινή επίθεση, στη Louisiana, ζητήθηκε βοήθεια από ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Υπογράφοντας τη Διακήρυξη Έκτακτης Ανάγκης, ο κυβερνήτης της Louisiana δίνει τη δυνατότητα να προσφερθούν κρατικοί πόροι στα σχολεία, που έχουν επηρεαστεί.

Έτσι, τα σχολεία θα έχουν στη διάθεσή τους ειδικούς ασφαλείας από την Εθνική Φρουρά της Louisiana, την Αστυνομία της Louisiana , το Γραφείο Υπηρεσιών Τεχνολογίας, το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας και Προετοιμασίας για Επείγουσες Ανάγκες (GOHSEP) και άλλους φορείς.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι με τη βοήθεια των ειδικών, η διαδικασία ανάκτησης και επαναφοράς των συστημάτων θα γίνει πιο γρήγορα κι έτσι τα σχολεία θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις εργασίες τους και να προετοιμαστούν για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο κυβερνήτης Edwards ήταν σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα και αποτελεσματικά σε αυτή την επίθεση στα σχολεία της Βόρειας Louisiana, καθώς είχε φροντίσει να δημιουργήσει μια Επιτροπή για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, ώστε να υπάρχει γρήγορη και συντονισμένη δράση σε περίπτωση επίθεσης.

Η επιτροπή είχε δημιουργηθεί από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν τρία γνωστά ransomware (WannaCry, NotPetya και Bad Rabbit) είχαν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε όλο τον κόσμο αλλά και στη Louisiana.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε την Επιτροπή Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, εστιάζοντας στην προετοιμασία, την αντιμετώπιση και την πρόληψη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο κ. Edwards.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 21 Αυγούστου ή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκτησης των αρχείων και των συστημάτων που επηρεάστηκαν.

Τους τελευταίους μήνες, πολλές πόλεις και κράτη των ΗΠΑ έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των συμμοριών, που πραγματοποιούν επιθέσεις ransomware.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS