Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:47
Αρχική security Apple: Αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα των χρηστών μέσω του Siri

Apple: Αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα των χρηστών μέσω του Siri

AppleΤόσο η Amazon όσο και η Google έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για τους smart assistants τους και για το ότι κλέβουν δεδομένα των χρηστών. Τώρα, όμως, φαίνεται πως και ο Siri της Apple δεν είναι ο πιο αξιόπιστος assistant.

Σύμφωνα με μια έκθεση της εφημερίδας The Guardian, οι υπάλληλοι της Apple μπορούν να ακούνε τις συνομιλίες σας. Ο λόγος; Για να βελτιώσουν τον Siri.

Ποιες πληροφορίες παίρνει ο Siri;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Siri ακούει διάφορες συζητήσεις, που ο περισσότεροι δεν θα ήθελαν να δημοσιοποιηθούν. Ο Siri μπορεί να ακούει ζευγάρια που κάνουν σεξ, εμπιστευτικές ιατρικές πληροφορίες, συμφωνίες για ναρκωτικά και πολλά άλλα.

Η καταγραφή των συνομιλιών γίνεται μέσω συσκευών της Apple, όπως το Home Pod και το Apple Watch.

Υποτίθεται ότι η παρακολούθηση των συνομιλιών γίνεται για τον έλεγχο της ποιότητας του Siri. Η Apple αξιολογεί διάφορους παράγοντες στον smart assistant της, όπως για παράδειγμα το εάν η ενεργοποίησή του είναι εθελοντική. Επιπλέον, ελέγχεται κατά πόσο είναι αποτελεσματικός και βοηθάει τους χρήστες.

- Advertisement -

Τι λέει η Apple γι’ αυτό;

Η Apple δεν είπε ξεκάθαρα αν και κατά πόσο στέλνει τις καταγραφές του Siri στους υπαλλήλους της. Ωστόσο, ανέφερε ότι όντως αποθηκεύεται ένα μικρό μέρος των καταγραφών (περίπου το 1%) για τη βελτίωση του Siri.

Η Apple, σε μια δήλωση στη The Guardian, είπε: “Ένα μικρό μέρος των αιτημάτων του Siri αναλύεται για να βελτιώσει τον smart assistant. Τα αιτήματα των χρηστών δεν σχετίζονται με το Apple ID του χρήστη. Οι απαντήσεις του Siri αναλύονται σε ασφαλείς εγκαταστάσεις και όλοι όσοι τα εξετάζουν έχουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανόνες εμπιστευτικότητας της Apple”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας smart assistant αποθηκεύει δεδομένα των χρηστών. Όπως είπαμε και πιο πάνω η Amazon και η Google έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές γι’ αυτό. Η Alexa της Amazon καταγράφει τα δεδομένα των χρηστών εδώ και αρκετό καιρό. Η ίδια η εταιρεία το παραδέχτηκε.

Ακόμη και ο Google Assistant αποθηκεύει δεδομένα των χρηστών. Η Google παραδέχτηκε ότι αποθηκεύει περίπου το 0,2% των δεδομένων με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων του AI assistant.

Όλες οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι αποθηκεύουν δεδομένα των χρηστών για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων τους. Όταν μάλιστα πρόκειται για την Apple, που θεωρεί πολύ σημαντική την ιδιωτική ζωή των πελατών της, το ζήτημα της αποθήκευσης προσωπικών στοιχείων παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...