ΑρχικήReviewsΤο AI-based εργαλείο Deep TabNine διευκολύνει τον προγραμματισμό

Το AI-based εργαλείο Deep TabNine διευκολύνει τον προγραμματισμό

TabNine

Τώρα ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει πιο εύκολος, μέσω ενός νέου εργαλείου. Ο λόγος για το Deep TabNine, ένα νέο εργαλείο αυτόματης συμπλήρωσης, που βασίζεται στο deep learning. Προτείνει ολοκληρωμένες γραμμές κωδίκων με βάσει αυτά που έχετε γράψει έως τώρα και λειτουργεί με πολλές γλώσσες προγραμματισμού.

Το εργαλείο δημιουργήθηκε από έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου Waterloo στον Καναδά, τον Jacob Jackson και βασίζεται στο γλωσσικό μοντέλο GPT-2 από το Open AI. Το Deep TabNine στοχεύει να βοηθήσει στο να γίνει ο προγραμματισμός μια πιο γρήγορη διαδικασία.

Αυτόματη συμπλήρωση κώδικα μέσω deep learning

Το Deep TabNine είναι ένα εργαλείο που βασίζεται στο deep learning, το οποίο εκπαιδεύτηκε πάνω σε δύο εκατομμύρια αρχεία από το GitHub.

Όπως το GPT-2 εκπαιδεύτηκε με τον ίδιο τρόπο, για να προβλέπει προτάσεις, έτσι και το Deep TabNine προβλέπει τα δομικά στοιχεία του κώδικα.

Το Deep TabNine υποστηρίζει πολλές γλώσσες όπως Java, Python, JavaScript, C, C ++, PHP, TypeScript, Kotlin, Objective-C, HTML, CSS, Go, C #, Ruby, Rust, Swift, Haskell, OCaml, Scala, Perl, SQL , και Bash.

Υπάρχουν φυσικά κι άλλα εργαλεία όπως το Deep TabNine που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του IntelliSense της Microsoft για το Visual Studio. Ωστόσο, η ικανότητα του Deep TabNine να προτείνει πολλαπλές γραμμές συμπλήρωσης αντί για μία μόνο, είναι αυτό που κάνει αυτό το εργαλείο αυτόματης συμπλήρωσης τόσο ιδιαίτερο.

Μια τυπική έκδοση του TabNine είναι επίσης διαθέσιμη, αλλά δεν βασίζεται σε deep learning. Χρησιμοποιεί τη μηχανική εκμάθηση για την παροχή αξιόπιστων και σχετικών προτάσεων.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το νέο εργαλείο αυτόματης συμπλήρωσης έρχεται με ένα μειονέκτημα, καθώς είναι πολύ «βαρύ» για να τρέξει σε ένα φορητό υπολογιστή και μπορεί να μην προσφέρει προτάσεις τόσο γρήγορα όσο η τυποποιημένη έκδοση του TabNine.

Ο Jackson ελπίζει να δημιουργήσει ένα καλύτερο μοντέλο που θα μπορούσε εύκολα να τρέξει σε φορητούς υπολογιστές. Προς το παρόν, προσφέρει μια υπηρεσία beta του TabNine Cloud που χρησιμοποιεί GPU για να επιταχύνει τις προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης.

Εν τω μεταξύ, εργάζεται πάνω σε ένα μοντέλο που θα τρέχει σε ένα φορητό υπολογιστή με “λογική καθυστέρηση”. Για τους εταιρικούς πελάτες, το εργαλείο προσφέρει άδεια χρήσης του μοντέλου για το hardware της εταιρείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS