ΑρχικήHow ToΠώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα audit tools του Enpass;

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα audit tools του Enpass;

Η ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης θα έπρεπε να είναι πρωταρχικής σημασίας. Το γεγονός ότι κάθε υπηρεσία, λειτουργία, εφαρμογή χρειάζεται διαφορετικό password για να είναι το σύστημα σας ασφαλές, κάνει τη διαχείρισή τους πολύ δύσκολη. Πολλοί χρήστες για να καταφέρουν να είναι ενημερωμένοι σχετικά με όλους τους κωδικούς πρόσβασης, χρησιμοποιούν password managers. Εάν δεν είστε ένας από αυτούς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε έναν. Μια καλή επιλογή για εσάς είναι το Enpass.

Enpass

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ή σκοπεύετε να αποκτήσετε το Enpass, τότε έχετε κάποια επιπλέον audit tools που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τους κωδικούς σας ακόμα πιο ισχυρούς.

Για να τα εντοπίσετε αρκεί να πάτε στην ενότητα Password Audit. Με αυτά τα tools μπορείτε να εντοπίσετε τους κωδικούς σας που δεν είναι ισχυροί, ή είναι πανομοιότυποι. Εννοείται πως δεν αλλάζουν αυτόματα τα passwords σας, αλλά κάνουν ήδη εξαιρετική δουλειά παρουσιάζοντας σας τις αδυναμίες τους.

Η χρήση εργαλείων ελέγχου Enpass είναι απλή.

  • Ανοίξτε το Enpass.
  • Κάντε κλικ στην καταχώριση Weak κάτω από το Password Audit. Αυτό θα αναφέρει κάθε κωδικό πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει, ο οποίος εμπίπτει στην κατηγορία αυτή. Κάθε φορά που βλέπετε τον κωδικό πρόσβασης που αναφέρεται ως τέτοιος, θα πρέπει να αλλάξει αμέσως.

Enpass

  • Μην ξεχνάτε ότι δεν αλλάζετε μόνο τον κωδικό πρόσβασης στο Enpass, αλλά και την υπηρεσία ή τον λογαριασμό για τον οποίο χρησιμοποιείται ο κωδικός πρόσβασης. Φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις που υπάρχουν πολλοί αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης από παλιούς servers και υπηρεσίες πρέπει να διαγραφούν από την Enpass.
  • Μόλις αλλάξετε όλους τους Very Poor κωδικούς πρόσβασης, κάντε κλικ στην ίδια καταχώρηση και επιλύστε τα ζητήματα αυτά.

Όταν κάνετε όλους αυτούς τους ελέγχους, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα passwords σας είναι ισχυρά. Αυτή σίγουρα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Μην προσπερνάτε τις επιλογές που σας παρέχονται, γιατί υπάρχουν για να σας βοηθήσουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS