ΑρχικήinetΗ Apple αποκτά την τεχνολογία modem της Intel για $ 1 δισεκατομμύριο

Η Apple αποκτά την τεχνολογία modem της Intel για $ 1 δισεκατομμύριο

intel

Μετά τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ της Apple και της Qualcomm, όλοι πίστεψαν ότι η δημοφιλής εταιρεία τεχνολογίας θα στραφεί στην Intel για τις ανάγκες των συσκευών της. Και οι φήμες βγήκαν τελικά αληθινές, καθώς οι δύο εταιρείες άρχισαν σύντομα να συνεργάζονται.

Σε ένα blog post που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, η εταιρεία με έδρα της το Cupertino, ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε αγορά της τεχνολογίας smartphone modem της Intel, για $ 1 δισεκατομμύριο. Η αγορά πρόκειται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Συνεργασία Apple και Intel

Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στην ένταξη περίπου 2.200 εργαζομένων της Intel στην Apple, ενώ η πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας, ο εξοπλισμός και οι μισθώσεις θα περάσουν επίσης στην ιδιοκτησία της.

Επιπλέον, ως μέρος της συμφωνίας, η Apple θα αποκτήσει περίπου 17.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας ασύρματης φόρτισης που θα περιλαμβάνουν πρωτόκολλα για κυψελοειδή πρότυπα, για αρχιτεκτονική και για λειτουργίες modem.

Καθώς η Apple έχει αποκτήσει την τεχνολογία των modem για smartphones, η Intel θα συνεχίσει να παράγει modem για συσκευές όπως PC, συσκευές internet-of-things και αυτόνομα οχήματα.

Τι κερδίζει η Apple από αυτή την εξαγορά;

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Apple άρχισε να χρησιμοποιεί τα modem της Intel στο iPhone 7, μετά την νομική διαμάχη που είχε με την Qualcomm.

Εδώ και αρκετό καιρό, η Apple θέλει να κατασκευάσει τα δικά της modem για smartphone και η εξαγορά αυτή θα την βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η εταιρεία θέλει επίσης να επικεντρωθεί  στα 5G modems, κάτι που θα γίνει με μεγαλύτερη ευκολία, τώρα που θα έχει και την εμπειρία της Intel.

Δεδομένου ότι η Apple έλυσε τα προβλήματά της με την Qualcomm και έχει συνάψει μία πολυετή συμφωνία για τα chipsets, η εξαγορά της Intel αποτελεί ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για την εταιρεία.

Η Apple θα συνεχίσει να επεκτείνεται στον κόσμο των smartphone, διατηρώντας κοντά της τόσο την Qualcomm όσο και την Intel για το hardware των iPhone της και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για τη θέση που έχει η εταιρεία στον κόσμο της τεχνολογίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS