Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 02:56
Αρχική security Οικογένεια άλλαξε σπίτι και όνομα λόγω παραβίασης δεδομένων

Οικογένεια άλλαξε σπίτι και όνομα λόγω παραβίασης δεδομένων

δεδομένων Μεταξύ των πιο συνηθισμένων διαδικτυακών επιθέσεων στις μέρες μας είναι τα ransomware, η διαρροή πληροφοριών και οι παραβιάσεις δεδομένων.

Τις περισσότερες φορές, οι hackers στοχεύουν μεγάλους οργανισμούς ή βρίσκουν εκτεθειμένες βάσεις δεδομένων. Τα θύματα, όμως, στην πραγματικότητα είναι οι πελάτες. Οι επιτιθέμενοι παραβιάζουν τα συστήματα και κλέβουν πληροφορίες των πελατών, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης κ.ά.

Ωστόσο, η έκθεση των πληροφοριών σε δημόσιες βάσεις δεδομένων μπορεί να είναι επικίνδυνη ακόμα και για τη σωματική ασφάλεια των εμπλεκομένων.

Στο Hackney του Λονδίνου, συνέβη ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων, που είχε πολύ πιο καταστροφικές συνέπειες από ό,τι συνήθως.

Σύμφωνα με το Hackney Gazette, μια οικογένεια στην περιοχή υιοθέτησε ένα παιδί. Οι πληροφορίες για το ποιοι ήταν και πού ζούσαν δεν έπρεπε να γνωστοποιηθούν στους πραγματικούς γονείς του παιδιού.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υιοθέτησης το 2016, έγινε κάποιο λάθος από το δικηγόρο του Συμβουλίου του Hackney και τα προσωπικά δεδομένα της οικογένειας διέρρευσαν. Τα εκτεθειμένα δεδομένα περιελάμβαναν τα ονόματα, τη διεύθυνση, τους αριθμούς τηλεφώνου, τις ημερομηνίες γέννησης και τα επαγγέλματα του ζευγαριού.

Το ζευγάρι μίλησε με το συμβούλιο αλλά και με την αστυνομία και κατέληξαν στο ότι οι πληροφορίες, που διέρρευσαν, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το υιοθετημένο παιδί τους. Έτσι, πήραν την απόφαση να αλλάξουν κατοικία αλλά και ονόματα για να είναι ασφαλείς.

Το Συμβούλιο του Hackney αναγνώρισε το λάθος του και έδωσε 131,000 $ στο ζευγάρι ως αποζημίωση για τη διαρροή δεδομένων, το οποίο βοήθησε για τη μετακόμιση σε άλλο σπίτι. Επίσης, ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό το “ανθρώπινο λάθος”.

Ενημερώθηκε, επίσης, το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφόρησης του Ηνωμένου Βασιλείου (ICO), το οποίο αναγνώρισε τη σημαντική ζημιά, που προκλήθηκε στην οικογένεια, λόγω της παραβίασης δεδομένων, αλλά δεν επέβαλε κάποια άλλη τιμωρία πέρα από την αποζημίωση της οικογένειας.

Πρόκειται για ένα περίεργο περιστατικό παραβίασης δεδομένων, γιατί από πίσω δεν κρύβεται κάποιος hacker. Αυτό δείχνει, όμως, ότι οι διαρροές πληροφοριών μπορούν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Το προσωπικό των οργανισμών, που χειρίζονται δεδομένα, πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένο, γιατί όπως είδαμε παραπάνω ένα μικρό λάθος μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους να αλλάξουν εντελώς τη ζωή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Ransomware χτύπησε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϋ

Μία τεράστια παραβίαση δεδομένων, υπέστη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Νιου Τζέρσεϋ (UHNJ) καθώς 48.000 στοιχεία εκτέθηκαν μετά από επίθεση ransomware.

Email εκπαίδευσης για την ασφάλεια είναι απάτη phishing

Μία νέα καμπάνια phishing, προσποιείται ότι είναι μια γνωστή εταιρεία ασφαλείας, στέλνοντας στα θύματά της email εκπαίδευσης σχετικά με την διαδικτυακή ασφάλεια.

Η Mozilla ξεκινά έρευνα για τον αλγόριθμο προτάσεων του YouTube

Ο αλγόριθμος του YouTube μπορεί να σας οδηγήσει σε μερικές πολύ περίεργες προτάσεις, προτείνοντας σας βίντεο που φαίνονται πως είναι της αρεσκείας...

PS5: H Sony ανακοίνωσε την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας

Είστε έτοιμοι για το PlayStation 5; Τώρα μπορείτε να προπαραγγείλετε τη νέα κονσόλα σε επιλεγμένους εμπόρους λιανικής πώλησης στην τιμή των 500...

Biohacking: Μια συναρπαστική προοπτική, αλλά μόνο για τους πλούσιους;

Μια παγκόσμια μελέτη διαπιστώνει ότι πολλοί χρήστες θεωρούν συναρπαστικό το biohacking, αλλά παραμένουν φοβισμένοι με το hacking και το απόρρητο.

GNOME 3.38: Ποιες αλλαγές περιέχει η επόμενη έκδοση;

Πρόσφατα, μετά από 6 μήνες ανάπτυξη, κυκλοφόρησε η επόμενη έκδοση του περιβάλλοντος GNOME. Η νέα έκδοση 3.38...

Κυκλοφόρησε νέα Pinephone διανομή με 13 λειτουργικά συστήματα

Σήμερα, πολλοί από τους χρήστες χρησιμοποιούν dual-boot συστήματα, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση δύο λειτουργικών συστημάτων ταυτόχρονα....

Google Drive: Θα διαγράφει τα αρχεία του κάδου απορριμμάτων

Η Gοogle αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το Google Drive θα διαχειρίζεται τα αρχεία και τα έγγραφα του κάδου απορριμμάτων των...

Λειτουργίες ασφαλείας και απορρήτου των iOS 14 και iPadOS 14

Η Apple έχει εξοπλίσει με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια τα iOS 14 και iPadOS 14 για iPhone και iPad, με σκοπό να διατηρηθούν...

Microsoft για BSOD στα ThinkPad: Δεν συνιστάται η λύση της Lenovo

Η Microsoft δημοσίευσε επιτέλους μια ενημέρωση υποστήριξης που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο αντιμετώπισής των BSOD που εμφανίζονται στα Lenovo ThinkPad εξαιτίας της...