Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 17:19
Αρχική security Οικογένεια άλλαξε σπίτι και όνομα λόγω παραβίασης δεδομένων

Οικογένεια άλλαξε σπίτι και όνομα λόγω παραβίασης δεδομένων

δεδομένων Μεταξύ των πιο συνηθισμένων διαδικτυακών επιθέσεων στις μέρες μας είναι τα ransomware, η διαρροή πληροφοριών και οι παραβιάσεις δεδομένων.

Τις περισσότερες φορές, οι hackers στοχεύουν μεγάλους οργανισμούς ή βρίσκουν εκτεθειμένες βάσεις δεδομένων. Τα θύματα, όμως, στην πραγματικότητα είναι οι πελάτες. Οι επιτιθέμενοι παραβιάζουν τα συστήματα και κλέβουν πληροφορίες των πελατών, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης κ.ά.

Ωστόσο, η έκθεση των πληροφοριών σε δημόσιες βάσεις δεδομένων μπορεί να είναι επικίνδυνη ακόμα και για τη σωματική ασφάλεια των εμπλεκομένων.

Στο Hackney του Λονδίνου, συνέβη ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων, που είχε πολύ πιο καταστροφικές συνέπειες από ό,τι συνήθως.

Σύμφωνα με το Hackney Gazette, μια οικογένεια στην περιοχή υιοθέτησε ένα παιδί. Οι πληροφορίες για το ποιοι ήταν και πού ζούσαν δεν έπρεπε να γνωστοποιηθούν στους πραγματικούς γονείς του παιδιού.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υιοθέτησης το 2016, έγινε κάποιο λάθος από το δικηγόρο του Συμβουλίου του Hackney και τα προσωπικά δεδομένα της οικογένειας διέρρευσαν. Τα εκτεθειμένα δεδομένα περιελάμβαναν τα ονόματα, τη διεύθυνση, τους αριθμούς τηλεφώνου, τις ημερομηνίες γέννησης και τα επαγγέλματα του ζευγαριού.

Το ζευγάρι μίλησε με το συμβούλιο αλλά και με την αστυνομία και κατέληξαν στο ότι οι πληροφορίες, που διέρρευσαν, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το υιοθετημένο παιδί τους. Έτσι, πήραν την απόφαση να αλλάξουν κατοικία αλλά και ονόματα για να είναι ασφαλείς.

Το Συμβούλιο του Hackney αναγνώρισε το λάθος του και έδωσε 131,000 $ στο ζευγάρι ως αποζημίωση για τη διαρροή δεδομένων, το οποίο βοήθησε για τη μετακόμιση σε άλλο σπίτι. Επίσης, ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό το “ανθρώπινο λάθος”.

Ενημερώθηκε, επίσης, το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφόρησης του Ηνωμένου Βασιλείου (ICO), το οποίο αναγνώρισε τη σημαντική ζημιά, που προκλήθηκε στην οικογένεια, λόγω της παραβίασης δεδομένων, αλλά δεν επέβαλε κάποια άλλη τιμωρία πέρα από την αποζημίωση της οικογένειας.

Πρόκειται για ένα περίεργο περιστατικό παραβίασης δεδομένων, γιατί από πίσω δεν κρύβεται κάποιος hacker. Αυτό δείχνει, όμως, ότι οι διαρροές πληροφοριών μπορούν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Το προσωπικό των οργανισμών, που χειρίζονται δεδομένα, πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένο, γιατί όπως είδαμε παραπάνω ένα μικρό λάθος μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους να αλλάξουν εντελώς τη ζωή τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...

FBI: Hackers στέλνουν κακόβουλους δίσκους USB μέσω USPS

Οι hackers από την ομάδα ηλεκτρονικών εγκλημάτων FIN7 έχουν στοχεύσει διάφορες επιχειρήσεις με κακόβουλες συσκευές USB που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο όταν συνδέονται...

Δωρεάν screen sharing λογισμικό επιτρέπει τη σύνδεση σε PC συνεργατών

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η...