ΑρχικήinetΗ Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει το δικό της modem

Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει το δικό της modem

modemΟ Johny Srouji, senior vice president of hardware technologies στην Apple, φημολογήθηκε ότι έγινε ο νέος CEO της Intel. Αντ ‘αυτού ωστόσο, ξεκίνησε τη δημιουργία ενός modem για την Apple.

Η χρήση της Intel είναι μια προσωρινή λύση, καθώς η Apple θέλει να έχει πάντα τα δικά της πράγματα και ακούγεται ότι εργάζεται για ένα modem εδώ και αρκετό καιρό.

Η Huawei έχει δημιουργήσει ένα, η Samsung έχει επίσης το δικό της και η Apple είναι η μόνη από τις τρεις μεγάλες εταιρείες που δεν έχει δικό της modem. Οι Xiaomi και Oppo, οι οποίες επίσης κατατάσσονται στον κατάλογο των κορυφαίων πέντε εταιρειών τεχνολογίας, εξακολουθούν να αγοράζουν modem και τεχνολογία από την Qualcomm.

Το γεγονός ότι ο Johnny αναλαμβάνει την ανάπτυξη του modem από τον Rubén Caballero, σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να εντείνει το παιχνίδι και ότι ο προηγούμενος δεν είχε κάνει τη δουλειά που έπρεπε.

Το 5G θα είναι δύσκολο για την Apple

Το γεγονός ότι η Apple δεν δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την Qualcomm στα modems του 2018 και το γεγονός ότι η τεχνολογία 5G της πρέπει να προέρχεται από την Intel, είναι ισχυρή ένδειξη ότι η Apple θα καθυστερήσει στο παιχνίδι του 5G. Είναι ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι κορυφαίοι κατασκευαστές Android θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο 5G κατά τη διάρκεια του 2019, ενώ η Apple στην καλύτερη περίπτωση θα μπορέσει να ξεκινήσει το δίκτυο 5G το Σεπτέμβριο του 2020. Η Intel παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει σε σύγκριση με την Qualcomm και φαίνεται ότι η Qualcomm, μπορεί να εισαγάγει το 5G πολύ πιο μπροστά από την Intel. Δεδομένου ότι η Apple δεν διαθέτει πηγαίο κώδικα Qualcomm 5G – τουλάχιστον όχι τον τελευταίο – θα επιβραδύνει σίγουρα την ανάπτυξή του.

Η Apple ξεκινά συνήθως κάποια μεγάλη τεχνολογία μέσα στα τηλέφωνα της, αλλά τα modems είναι πολύ πιο δύσκολα από οτιδήποτε άλλο έχει σχεδιάσει για ένα τηλέφωνο. Χρειάζονται δεκαετίες επενδύσεων και έρευνας, για να φτάσει σε σημείο που να μπορεί να εισαγάγει μία τέτοια τεχνολογία. Το γεγονός ότι το 5G είναι μια νέα αρχή και ότι η Apple πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιες κεραίες 5G mm Wave επίσης δεν βοηθά. Η Qualcomm έχει αποδείξει ότι ο σχεδιασμός της λειτουργεί και θα ανακοινωθεί από πολλούς εταίρους που υποστηρίζουν τις συχνότητες mmWave.

Ίσως πάρει χρόνια

Περιττό να πούμε ότι δεν είναι σαφές αν η Apple μπορεί να προλάβει τον ανταγωνισμό. Η Samsung, η οποία διαθέτει το δικό της αρκετά καλό modem, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Qualcomm για 5G στις ΗΠΑ. Η Huawei θέλει να εμμείνει στη δική της τεχνολογία.

Αυτός θα είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά η Apple έχει αρκετά πιστούς οπαδούς που θα αγοράσουν σίγουρα τα modem της. Ακόμα κι αν δεν είναι τέλεια.

Το πραγματικό ερώτημα είναι το πότε και όχι το αν θα κυκλοφορήσει αυτό το modem. Άλλωστε η Apple εργάστηκε με δικά της γραφικά και χρειάστηκε μερικά χρόνια για να αποκαλυφθούν και να εισαχθούν επίσημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS