ΑρχικήinetΗ Apple κερδίζει τη μάχη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την Qualcomm

Η Apple κερδίζει τη μάχη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την Qualcomm

AppleΗ Apple πέτυχε μια νίκη στο συνεχιζόμενο παγκόσμιο νομικό πόλεμο της με την Qualcomm: τέσσερις από τις οκτώ αγωγές πατέντας που υποβλήθηκαν στη Γερμανία από την Qualcomm εναντίον της Apple, απορρίφθηκαν την Πέμπτη.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε ότι η λειτουργία αναζήτησης Apple Spotlight στα iPhones και ο ψηφιακός βοηθός Siri, δεν παραβίασαν τα ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm – 1.955.529 και 1.956.806 – και απέρριψαν τις προσπάθειες της Qualcomm να τα διεκδικήσει.

Τα εν λόγω διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ορίζονται ως “method and apparatus for communication channel selection”, αν και από ότι φαίνεται, καλύπτουν ευρέως τις διεπαφές χρηστών smartphone του σήμερα. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ανήκαν στο SnapTrack, το οποίο αγοράστηκε από την Qualcomm σε συμφωνία αξίας 1 δισ. Δολαρίων το 2000.

Αυτό έρχεται αμέσως μετά την εξασφάλιση εντολής από την Qualcomm τον Δεκέμβριο, που ανάγκασε την Apple να αποσύρει τις συσκευές iPhone 7 και 8 από την αγορά της Γερμανίας. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για το ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Qualcomm 2,724,461 που περιγράφει ένα «power supply for electrical amplifiers», το οποίο η Apple φαίνεται να χρησιμοποίησε σε ορισμένα μοντέλα της. Η παράβαση αυτή επέτρεψε στην Qualcomm να απαιτήσει τη διακοπή της πώλησης των παλαιών συσκευών της Apple.

Η Qualcomm και η Apple μηνύουν η μία την άλλη σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, ως μέρος μιας μεγαλύτερης διαφωνίας μεταξύ των δύο τους, πάνω σε τεχνολογικές άδειες και δικαιώματα cellular modem chip.

Αυτή την εβδομάδα στο Μόναχο, το δικαστήριο αποφάσισε ότι το iPhone δεν χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό οθόνης που κάλυπτε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm. Σε γενικές γραμμές, το δικαστήριο αποφάσισε ότι επειδή ένας χρήστης πρέπει να ανοίξει μια εφαρμογή πρώτα πριν να επιτραπεί να αλληλεπιδράσει με την εφαρμογή όταν το τηλέφωνο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, δεν παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm.

Το γεγονός ότι μηνύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων, γίνονται για τέτοιους είδους προσδιορισμούς, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του πόσο εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην κινητή τηλεφωνία, με μεγάλες εταιρίες να εκμεταλλεύονται τα πνευματικά δικαιώματα για να κερδίσουν στην αγορά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS