ΑρχικήsecurityΔιαφορετικοί τρόποι να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της eCommerce επιχείρησης σας

Διαφορετικοί τρόποι να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της eCommerce επιχείρησης σας

Υπάρχουν άπειρα eCommerce website στην αγορά που χρησιμοποιούν οι χρήστες χωρίς να γνωρίζουν τα μέτρα ασφαλείας. Με τους τόνους των data μαζί του, το eCommerce website έρχεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια.

eCommerce

Γνωρίζετε γιατί από όλο τον βιομηχανικό κόσμο τα eCommerce website έχουν γίνει στόχος των hacker;

Ο μεγάλος όγκος των data και credentials προσελκύει τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου και τους hacker για να επιτεθούν στο website. Το eCommerce website ασχολείται τακτικά με ευαίσθητα δεδομένα. Οι χρήστες προσθέτουν τα προσωπικά στοιχεία και τα ευαίσθητα credentials κατά τη σύνδεσή τους στα website, αλλά οι ιδιοκτήτες των website είναι υπεύθυνοι για την εμφάνιση των επιθέσεων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πρέπει να γνωρίζει πώς να αποτρέψει αυτές τις τρομακτικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Πριν από αυτό, πρέπει να ξέρετε ποιες είναι οι απειλές που προκαλούν τις επιθέσεις.

  1. Online Security

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα απειλών για την ασφάλεια που παρεμποδίζουν το eCommerce. Το κύριο σύνθημα πίσω από αυτές τις επιθέσεις είναι το σπάσιμο της ηλεκτρονικής ασφάλειας για την εκμετάλλευση των θυμάτων από άποψη χρημάτων. Αυτές οι απειλές περιλαμβάνουν απάτες με πιστωτικές κάρτες, επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, hacking, spam, κακόβουλο λογισμικό κλπ.

  1. Αξιοπιστία του συστήματος

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι προβλημάτων:

  • Bugs σε e-commerce plugin (εφαρμογές)
  • Σφάλματα στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών
  • Η συντριβή του παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου
  1. Απάτες πληρωμής

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό σύστημα πληρωμών παρέχετε στον χρήστη, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να αποτραπεί η απάτη. Οι εγκληματίες θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους χρήστες και τα επιχειρηματικά δεδομένα που μπορεί να είναι επιβλαβή για εσάς και την επιχείρησή σας.

Αφού γνωρίσετε τις απειλές που μπορούν να βλάψουν την επιχείρησή σας, ας ρίξουμε μια ματιά στους διαφορετικούς τρόπους διασφάλισης της ασφάλειας για τις επιχειρήσεις eCommerce

  1. Κάνετε την ιστοσελίδα σας SSL CERTIFIED:

Το SSL σημαίνει Secure Socket Layer. Σε γενικές γραμμές, το SSL χρησιμοποιείται για την προστασία των στοιχείων σύνδεσης, της συναλλαγής μέσω πιστωτικής κάρτας και της μεταφοράς δεδομένων. Στην πρόσφατη εξέλιξη, το SSL αναπτύσσεται επίσης σε socia media websites για την ασφαλή περιήγηση.

Τι είναι η πιστοποίηση SSL (εν συντομία);

Η πιστοποίηση SSL είναι μια ψηφιακή δέσμευση κρυπτογραφικού κλειδιού στις λεπτομέρειες του οργανισμού.

Το Πιστοποιητικό SSL συνδέεται μεταξύ των: 1) Domain name 2) Identity ή πληροφορίες της εταιρείας

Το πιστοποιητικό SSL μπορεί να αγοραστεί από τον προμηθευτή SSL ή από την εταιρεία hosting σας. Είναι μια εύκολη διαδικασία για να την κάνετε, αλλά απαιτεί κάποια βασικά πράγματα:

  1. Μετάβαση στο HTTPS
  2. Ρύθμιση ανακατεύθυνσης 301
  3. Ενημερώστε τους συνδέσμους ηλεκτρονικών μηνυμάτων συναλλαγών για να δείξετε τους κατάλληλους ιστότοπους.
  4. Ενημέρωση εσωτερικών sites του website

Σήμερα ολοένα και περισσότεροι πωλητές και επιχειρηματίες eCommerce αντιλαμβάνονται ότι είναι σημαντικό να προστατεύονται τα data. Η τάση να έχετε μέχρι την ημερομηνία πιστοποιητικό SSL και πρωτόκολλο HTTPS θα περιλαμβάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα απλά για να πάρει περισσότερη επισκεψιμότητα στο website.

  1. Καλύτερη πλατφόρμα eCommerce

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας eCommerce είναι ένα πολύ δύσκολο έργο που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας επιχειρηματίας. Υπάρχουν πολλές από τις πλατφόρμες που παρέχουν παρόμοια υπηρεσία και ανταποκρίνονται επίσης στα κριτήρια σας. Αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας πριν από την επιλογή της πλατφόρμας είναι η ασφάλεια. Κάθε πωλητής πρέπει να έχει μια σύντομη αναφορά σχετικά με την ασφάλεια της πλατφόρμας που επιλέγει.

Πολλές από τις eCommerce πλατφόρμες παρέχουν ειδοποιήσεις ασφαλείας και ενημερώσεις, οι οποίες καταβάλλουν πολλές προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τα δεδομένα σας και να διευκολύνουν την εργασία σας να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι καταφέρνουν και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πολλές φορές οι πλατφόρμες που παρέχουν αυτές τις ειδοποιήσεις γίνονται θύματα των hacker και δεν δίνουν προτεραιότητα στα δικά τους δεδομένα που δεν έχουν νόημα στην επιχείρησή σας πριν και μετά την επιλογή της πλατφόρμας. Με τον τρόπο αυτό, η πλατφόρμα κινδυνεύει να παραβιαστεί και καταλήγει να εκθέσει τα στοιχεία του χρήστη και μαζί με τις λεπτομέρειες του πελάτη του χρήστη.

Εκτός αυτού, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να χακάρονται μεμονωμένα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα eCommerce, αν και θα πρέπει να λαμβάνετε κάθε πρόληψη για την εξασφάλιση της επιχείρησής σας.

  1. Επιλογή διορθωτικών Plugin

Η παραλαβή της σωστής πλατφόρμας eCommerce δεν σημαίνει ότι είστε πλήρως ασφαλείς. Μετά την επιλογή της πλατφόρμας, θα πρέπει να λάβετε γνώση των plugin και να επιλέξετε τα κατάλληλα για λόγους ασφαλείας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε επιλέξει το WordPress ως πλατφόρμα, τότε προσφέρει πολλά πρόσθετα με το επίπεδο ασφαλείας. Πιθανότατα, η ασφάλεια του Wordfence, η οποία σας δίνει το ασφαλές επίπεδο που είναι ενσωματωμένο στο τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού.

Έτσι, φροντίστε να εξετάσετε τα plugins που επιλέγετε για την ασφάλεια της επιχείρησής σας. Πολλά από αυτά είναι ανοιχτά στο να προσθέσετε περισσότερο κώδικα για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Συμπέρασμα:

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας φοβίσουμε με όλα τα παραπάνω. Απλά αν αγαπάτε την επιχείρηση σας, μην ρισκάρετε να γίνετε θύματα των hacker. Ελέγξτε διπλά τα μέτρα που εφαρμόζετε στο website. Επικεντρωθείτε στα θέματα ασφαλείας και κάνετε πιο ασφαλές το website σας για να νιώσουν και οι πελάτες σας καλύτερα.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS