ΑρχικήHow ToΓιατί ο προγραμματισμός είναι το πιο σημαντικό προσόν ενός χάκερ;

Γιατί ο προγραμματισμός είναι το πιο σημαντικό προσόν ενός χάκερ;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι ο προγραμματισμός είναι μια βασική δεξιότητα hacking. Όσο περισσότερο προγραμματίζεις, τόσο καλύτερος χάκερ γίνεσαι. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στους αρχάριους που φιλοδοξούν να γίνουν χάκερ και να αποκτήσουν τις ιδιότητες που απαιτούνται γι’ αυτό.

Γιατί ο προγραμματισμός είναι το πιο σημαντικό προσόν ενός χάκερ;

Εάν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο και αναζητήστε τον ορισμό του όρου «χάκερ», αυτό θα σας δείξει πράγματα που έχουν να κάνουν με τις τεχνικές γνώσεις και τις δεξιότητες για την επίλυση αδύνατων προβλημάτων. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, το να είσαι χάκερ σημαίνει πολλά περισσότερα. Οι hackers ανήκουν σε μια κοινότητα που έχει τις ρίζες της πίσω στα πρώτα ARPAnet πειράματα και την εφεύρεση του Διαδικτύου. Ήταν αυτοί που έχτισαν το World Wide Web και συνεχίζουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Αν θέλετε να γίνετε hacker, θα πρέπει να κατανοήσετε την έννοια της κουλτούρας των hacker. Έχει να κάνει με την εφαρμογή της στάσης του hacker και σε άλλα πράγματα. Εδώ θα μιλήσω για τις διάφορες αρχές που πρέπει να διαθέτει ένας χάκερ και την ικανότητα που πρέπει να αποκτήσει στον προγραμματισμό και όχι μόνο.

Ο προγραμματισμός είναι η θεμελιώδης hacking ικανότητα!

Ο προγραμματισμός είναι το βασικό προσόν που ένας χάκερ θα πρέπει να διαθέτει και να είναι ειδικός. Αν δεν ξέρετε καμία γλώσσα προγραμματισμού, ξεκινήστε από την εκμάθηση μιας βασικής γλώσσας, όπως η Python ή η Java. Αυτές οι ισχυρές και καλά τεκμηριωμένες γλώσσες μπορούν να γίνουν εύκολα κτήμα κάποιου.

Αν συγκεκριμένα μιλάμε για την Python, είναι μια πολύ δυνατή γλώσσα για να αρχίσει κανείς. Παρά το γεγονός ότι είναι η κατάλληλη για αρχάριους, είναι πολύ ισχυρή και ευέλικτη. Επιπλέον, κάποιος πρέπει να δοκιμάσει την εκμάθηση της C, τη γλώσσα-πυρήνα του Unix, αν εκείνος ο κάποιος προτίθεται να βουτήξει βαθιά μέσα στον κόσμο του προγραμματισμού.

προγραμματισμός 1

Για να γίνει κανείς ένας καλός hacker, θα πρέπει να έχει ένα ορισμένο επίπεδο γνώσης πολλών γλωσσών για να παίξει με code injection και poisoning servers/domains με έναν πολύ καλύτερο τρόπο.

Ωστόσο, αν θέλετε να στοχεύσετε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές του hacking, θα πρέπει να επιλέξετε τις γλώσσες προγραμματισμού με σύνεση. Αν σας ενδιαφέρει η ασφάλεια των web εφαρμογών, θα σας συμβούλευα να ξεκινήσετε με PHP και JavaScript. Εάν είστε πρόθυμοι να ασχοληθεί με network hacking και pentesting, είναι σημαντικό να μάθετε root level γλώσσες προγραμματισμού όπως η C.

Γιατί ο προγραμματισμός είναι το πιο σημαντικό προσόν για τους χάκερ;

Το να γίνετε master μιας γλώσσας προγραμματισμού σας επιτρέπει να εξαρτάστε μόνο από τον εαυτό σας και αυτό σας δίνει τη γνώση της λειτουργίας των προγραμμάτων ώστε εύκολα να τα εκμεταλλεύεστε (exploit). Ακόμα κι αν το exploit development γίνεται κυρίως στη γλώσσα assembly στους debuggers, μαθαίνοντας για τη λειτουργία του προγράμματος θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο.

Θα σας βοηθήσει να γράψετε τα δικά σας exploits σε C/C ++ και παίζετε με frameworks, όπως το Metasploit. Η εκμάθηση του προγραμματισμού, σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο malware, γεγονός που καθιστά δύσκολο σε ένα antivirus software να το ανιχνεύσει.

προγραμματισμός 2

Τα περισσότερα από τα hacking εργαλεία διατίθενται ελεύθερα και είναι ανοιχτού κώδικα. Έτσι, αν έχετε γίνει ειδικός στην τέχνη του προγραμματισμού, χρησιμοποιώντας hacking εργαλεία και παράλληλα να γίνεστε καλύτεροι σ’αυτά είναι ένα εύκολο έργο. Οπότε, πριν ξεκινήσετε με τα βασικά του hacking, μάθετε κώδικα και δημιουργήστε γερά θεμέλια!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS