ΑρχικήsecurityΠοιά είναι τα κυριότερα cybercriminal οικοσυστήματα του κόσμου;

Ποιά είναι τα κυριότερα cybercriminal οικοσυστήματα του κόσμου;

Ποιά είναι τα κυριότερα cybercriminal οικοσυστήματα του κόσμου που κυριαρχούν στο Deep Web; Η TrendMicro δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στην οποία μας δίνει την απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Μια νέα ενδιαφέρουσα έκθεση δημοσιεύθηκε από τους ειδικούς της TrendMicro, στην οποία υπογραμμίζονται οι διαφορές μεταξύ των κυριότερων underground οικοσυστημάτων παγκοσμίως.

Η σκέψη ενός μοναδικού, ενιαίου, παγκοσμίου υπόγειου οικοσυστήματος είναι λανθασμένη, αφού κάθε κοινότητα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, και τα criminal crews που τα απαρτίζουν ειδικεύονται σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

​​ https://www.secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/btn-large” variation=”btn-success”]Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!

Oι αναλυτές που συνέταξαν την έκθεση αυτή, ανέλυσαν τις παράνομες δραστηριότητες στο Deep Web, και εντόπισαν τουλάχιστον έξι διαφορετικά cybercriminal οικοσυστήματα που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Γερμανία, στις ΗΠΑ και τον Καναδά (Βόρεια Αμερική) και την Βραζιλία.

Ποιά είναι τα κυριότερα cybercriminal cybercriminal cybercriminal οικοσυστήματα του κόσμου;
Ποιά είναι τα κυριότερα cybercriminal οικοσυστήματα του κόσμου;

Ο ρώσικος “υπόκοσμος” ορίζεται ως “a well-functioning assembly line,” είναι ένα οικοσύστημα γεμάτο από επαγγελματίες πωλητές που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο με την παροχή αγαθών στο συντομότερο χρονικό διάστημα και τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο. Marketplaces όπως τα fe-ccshop.su και  Rescator που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες για απάτες πιστωτικών καρτών είναι πολύ δημοφιλή στο criminal underground σε όλο τον κόσμο.

​ https://www.secnews.gr/102015/online-ektelisi-kwdika-xwris-egkatastasi-logismikou/btn-large” variation=”btn-info”]Διαβάστε ακόμα: Online εκτέλεση κώδικα χωρίς την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού!

Ο “υπόκοσμος” της Ιαπωνίας απαρτίζεται από μέλη που κάνουν μεγάλη χρήση ειδικής ορολογίας για να αποφύγουν τις αρχές. Η εν λόγω αγορά χαρακτηρίζεται από τη στάση όσον αφορά την αποδοχή πιο ασυνήθιστων είδων πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των gift cards και τα forum points αντί των bitcoins ή των μετρητών που καταβάλλονται μέσω μεταφοράς χρημάτων.

Το Κινέζικο underground επικεντρώνεται στην παροχή hardware  διάφορων παράνομων δραστηριοτήτων και είναι ταχύτατο όσον αφορά την αντάποκριση στην ζήτηση.

Ο υπόκοσμος της Βορείου Αμερικής θεωρείται η πιο ανοικτή για τους αρχάριους, είναι ορατός και στους cybercriminals του κυβερνοχώρου και στην επιβολή του νόμου. Η καναδική υπόγεια κοινότητα  επικεντρώνεται στην πώληση απομιμήσεων / κλεμμένων  εγγράφων και πιστοποιητικών (ψεύτικες άδειες οδηγού και διαβατήρια, κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και άλλα τραπεζικές πληροφορίες, και credit “fullz” και αμέτρητους ‘ογκους προσωπικών πληροφοριών).

Το underground οικοσύστημα της Γερμανίας είναι θυγατρική του ρωσικού, και η αγορά βασίζεται στα DarkNets, τα πιο δημοφιλή forums που χρησιμοποιούν mirrors στο Tor Network.

Ο υπόκοσμος της Βραζιλίας,  χαρακτηρίζεται από την παρουσία νέων, που δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για το νόμο. Χρησιμοποιούν το Surface Web, και εκμεταλλεύονται δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις δραστηριότητές τους.

​​ https://www.secnews.gr/101781/mousejack-attack/Δείτε ακόμα: Mousejack Attack | Πως μπορείς να hackάρεις ένα pc από 100μ. μακριά?

Για περισσότερες πληροφορίες αξίζει να διαβάσετε την πλήρη έκθεση κάνοντας κλικ εδώ:  “Cybercrime and the Deep Web”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS