ΑρχικήsecurityΕπιχείρηση Tornado: Tο FBI ξεσκέπαζε χρήστες Tor μέσω του Metasploit

Επιχείρηση Tornado: Tο FBI ξεσκέπαζε χρήστες Tor μέσω του Metasploit

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, το FBI στα πλαίσια της επιχείρησης “Οperation Tornado” ανέπτυξε για πρώτη φορά κώδικα παρακολούθησης που στοχεύει μαζικά τους επισκέπτες μιας ιστοσελίδας, αντί να στοχεύει συγκεκριμένους χρήστες.

Επιχείρηση Tornado

Το διαδικτυακό portal δημοσίευσε λεπτομερή αναφορά, στην οποία παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το πως το FBI χρησιμοποιούσε μια συλλογή από ελεύθερα διαθέσιμα exploits και εργαλεία hacking, για την άρση της ανωνυμίας χρηστών του δικτύου Tor.

Το Wired αποκάλυψε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) στηρίχθηκε στο δημοφιλές framework του Metasploit, αρχικά για το ξεσκέπασμα διαχειριστών ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας. Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Operation Tornado βασίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο project του Metaploit με την ονομασία “Decloaking Engine” το οποίο βοήθησε στην αποκάλυψη της ταυτότητας εγκληματιών που έκαναν χρήση του δικτύου Tor, το 2012.

Τώρα το Metasploit έχει ένα νέο και εκπληκτικό οπαδό: το FBI. Το Wired έμαθε ότι πράκτορες του FBI αξιοποίησαν κώδικα Flash από ένα εγκαταλελειμμένο Metasploit side project που ονομάζεται “Decloaking Engine”, για να οργανώσουν την πρώτη γνωστή προσπάθεια για επιτυχή εντοπισμό ενός πλήθους υπόπτων, οι οποίοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του δικτύου Tor

αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Wired.

Η επιχείρηση Tornado αποκαλύφθηκε όταν το FBI προχώρησε σε άρση της λειτουργίας τριών ιστότοπων παιδικής πορνογραφίας, με έδρα τη Νεμπράσκα, που φιλοξενούνταν στο δίκτυο Tor.

Το FBI, εξουσιοδοτημένο από ειδικό ένταλμα, παρέδιδε τον κώδικα παρακολούθησης στους χρήστες μέσω διαφόρων τεχνικών, ο οποίος αξιοποιούταν στη συνέχεια για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη της ταυτότητας των υπόπτων. Συνολικά, οι πράκτορες του FBI προχώρησαν σε εντοπισμό τουλάχιστον 25 εγκληματιών στις ΗΠΑ και πολλών ακόμη σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS