ΑρχικήsecurityΗ ιστορία του Linux: Πως έγινε το Linux το αγαπημένο παιδί όλων...

Η ιστορία του Linux: Πως έγινε το Linux το αγαπημένο παιδί όλων μας

Η ιστορία του Linux: Πως έγινε το Linux το αγαπημένο παιδί όλων μας
Η ιστορία του Linux: Πως έγινε το Linux το αγαπημένο παιδί όλων μας

Μιλώντας για την ένδοξη ιστορία του Linux, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το Lιnυx είναι παντού γύρω σας και ολόκληρο το διαδίκτυο τροφοδοτείται από το Lιnυx… από την αναζήτηση Google που εκτελείτε, τις πολλές έξυπνες συσκευές που χρησιμοποιείτε για να κάνετε τον κόσμο σας πιο άνετο έως και τα τηλέφωνα Android σας – τα πάντα τροφοδοτούνται από το Lιnυx.

Πολύ πριν από το Linux, υπήρχε το Unix, δημιουργήθηκε από τον Ken Thompson και τον Dennis Ritchie το 1969. Αργότερα, η ανακοίνωση του σχεδίου του Lιnυx έγινε από τον δημιουργό του Lιnυx, Linus Torvalds στις 25 Αυγούστου, του 1991. Το 1991, ο 21χρονος τότε Linus Torvalds φοιτούσε στο δεύτερο έτος του τμήματος computer science και ήταν ένας αυτοδημιούργητος hacker. Εργάστηκε στο Lιnυx, καθώς ήταν δυσαρεστημένοι με το MINIX, επειδή ήταν απλά ένα λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο ως εργαλείο διδασκαλίας και δεν είχε πολλές εφαρμογές στη βιομηχανία.

https://www.secnews.gr/102751/kinezos-pariggeile-apple-iphone-6s-online-ki-otan-anoixe-to-kouti/btn-large” variation=”btn-success”]Ένας κινέζος παρήγγειλε iPhone 6s online, κι όταν άνοιξε το κουτί…

Πίσω από την έμπνευση για τη δημιουργία του Lιnυx, υπάρχουν πολλές ιστορίες στο διαδίκτυο. Μια ιστορία αναφέρει πως έγραψε τον πυρήνα για να μπορέσει να έχει καλύτερη λειτουργικότητα του νέου συστήματος Intel 386 είχε. Η δεύτερη αναφέρει ότι δεν του επιτράπηκε να βελτιώσει περαιτέρω το ΜΙΝΙΧ, κι έτσι έκανε το δικό του Lιnυx.

Ο τρίτος μύθος αναφέρει ότι κατά την πλοήγηση και την ενασχόλησή του με το ΜΙΝΙΧ, πήρε τα δεδομένα στον data drive του αντί του  modem και έτσι διαγράφηκαν τα MINIX partitions του. Αυτό τον απογοήτευσε πολύ και συνειδητοποιώντας τα όρια του MINIX, δημιούργησε το δικό του.

https://www.secnews.gr/102680/how-to-find-lost-android-phone/Έχασες το Android Phone σου; Βρες το με 2 μόνο λέξεις! Δες πως!

Όποια ιστορία κι αν αληθεύει, το αποτέλεσμα μετρά περισσότερο, και δεν είναι άλλο από την δημιουργία του αγαπημένου παιδιού όλων μας! Μπορείτε να απολαύσετε και το σχετικό βίντεο παρακάτω:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=yVpbFMhOAwE” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS