ΑρχικήinetToshiba: Ανάκληση σε laptop Portege, Satellite, και Tecra

Toshiba: Ανάκληση σε laptop Portege, Satellite, και Tecra

Αγοράσατε laptop από την Toshiba online; Η Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων Καταναλωτών των ΗΠΑ εξέδωσε μια δημόσια ανακοίνωση ανάκλησης για λογαριασμό της Toshiba, η οποία προειδοποιεί ότι γύρω στους 91.000 χρήστες στις ΗΠΑ, και 10.000 χρήστες στον Καναδά θα πρέπει να επιστρέψουν τα laptop τους στην εταιρεία, καθώς υπάρχουν προβλήματα με τη μπαταρία των φορητών υπολογιστών της Toshiba.Toshiba

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκλησης, το ζήτημα επηρεάζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που υπάρχουν στα μοντέλα Portege, Satellite, και Tecra . Ο κατασκευαστής της μπαταρίας είναι η Panasonic.

Όλοι οι φορητοί υπολογιστές που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και τον Καναδά από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Ιανουαρίου 2016, και έχουν κατασκευαστεί στη στην Κίνα και την Ιαπωνία επηρεάζονται από το θέμα. Οι φορητοί υπολογιστές πωλήθηκαν κυρίως μέσω Office Depot, Staples, Tοshibadirect.com, αλλά και από άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η Toshiba αναφέρει ότι οι μπαταρίες των συγκεκριμένων laptop μπορεί να υπερθερμανθούν ή και να λιώσουν, βλάπτοντας τους ιδιοκτήτες τους. Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι μπορεί να έχουν επηρεαστεί 39 μοντέλα laptop. Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει μια σελίδα όπου παρέχει οδηγίες για το πώς μπορείτε να ανακαλύψετε αν ο φορητός σας υπολογιστής επηρεάζεται από αυτό το θέμα ή όχι.

Η Tοshiba διαθέτει ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο που μπορεί να ανακαλύψει αν ένας υπολογιστής επηρεάζεται, ελέγχοντας τον σειριακό του αριθμό του και ένα μέρος από τον αριθμό της μπαταρίας του. Έτσι ενημερώνει τον χρήστη αν το laptop του συμπεριλαμβάνεται για ανάκληση.

Η εταιρεία αναφέρει ότι όλες οι μπαταρίας έχουν πρόβλημα οι αριθμοί της μπαταρίας αρχίζουν με G71C (G71C *******).

Η ανάκληση αφορά τους νέους φορητούς υπολογιστές που έχουν ακόμα εγγύηση, αλλά και τους χρήστες που είχαν τέτοια μπαταρία και την αντικατέστησαν ακόμα και μετά την εγγύηση.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι ο απλούστερος τρόπος αποφυγής προβλημάτων είναι η αφαίρεση της μπαταρίας και η λειτουργία του υπολογιστή άμεσα από τον φορτιστή.

batterycheck.toshiba.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS