Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:37
Αρχική How To TOP 10 γλώσσες προγραμματισμού για επαγγελματίες του blockchain!

TOP 10 γλώσσες προγραμματισμού για επαγγελματίες του blockchain!

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τι είναι το blockchain. Για εκείνους που δε γνωρίζουν αξίζει να αναφερθούμε στη συνέχεια. Blockchain είναι είναι μια νέα τεχνολογία η οποία παρουσιάζεται ως μία δημόσια, μη δυνατόν να τροποποιηθεί το ιστορικό της, διανεμημένη σειρά δεδομένων, ομαδοποιημένων σε χρονικά αριθμημένα τμήματα (blocks).

Αρχικά, το είδαμε να εφαρμόζεται σε σχέση με τα ψηφιακά νομίσματα, γνωστά κι ως bitcoins. Η ασφάλεια και η διαφάνεια είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά κάθε blockchain. Οτιδήποτε κοινοποιείται σε τέτοιο δίκτυο, είναι ορατό σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα blocks, σε ένα blockchain, συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία. Ως εκ τούτου, τα blockchains είναι εξαιρετικά ασφαλή.

Blockchain

Παρακάτω θα δούμε τις TOP 10 γλώσσες προγραμματισμού που ένας επαγγελματίας στις blockchain χρειάζεται να γνωρίζει.

Java

H Java ξεκίνησε το 1995 και σήμερα είναι αισίως στις τρεις πρώτες γλώσσες προγραμματισμού. Χρησιμοποιείται κυρίως για τον σχεδιασμό websites. Είναι μια αγαπητή γλώσσα ανάμεσα στους προγραμματιστές, καθώς μπορεί να τρέξει σε οποιαδήποτε μορφή υπολογιστή με απλή εγκατάσταση του Java Runtime Environment (JRE).

C#

Αναπτύχθηκε το 2000 και είναι μια δημοφιλής γλώσσα που βοηθά στην κατασκευή ισχυρού κώδικα cross-platform που λειτουργεί σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, όπως Mac, Linux, Windows και Android. Γνωστά blockchain projects είναι το Stratis και το NEO που αν και γράφτηκε σε αυτή τη  γλώσσα προγραμματισμού υποστηρίζει κι άλλες γλώσσες όπως Java, Python και Javascript.

Python

Δημιουργήθηκε από έναν ολλανδό προγραμματιστή με στόχο τη δημιουργία μιας απλής και μινιμαλιστικής γλώσσας προγραμματισμού. Είναι δημοφιλής μεταξύ των προγραμματιστών καθώς είναι μια κορυφαία γλώσσα για την ανάπτυξη software και web. Το ενσωματωμένο περιβάλλον δοκιμής, επιτρέπει να εντοπίσετε ένα πρόβλημα και να το διορθώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ruby

Πρόκειται για μια ευπροσάρμοστη γλώσσα προγραμματισμού ενώ σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλές διαφορετικές γλώσσες, για να δημιουργήσετε το απαιτούμενο blockchain, που δεν μπορεί εύκολα να πειραχτεί από τους χρήστες. Είναι ευρέως αποδεκτή σε ολόκληρο τον κόσμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν.

Simplicity

Πρόκειται για μια γλώσσα προγραμματισμού blockchain. Είναι μια γλώσσα κωδικοποίησης υψηλού επιπέδου, που στοχεύει στη μείωση της πολύπλοκης και χαμηλού επιπέδου κατανόησης του Bitcoin.

Solidity

Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού είναι εύκολο να μελετηθεί και να κατανοηθεί και χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στην ενίσχυση της χρήσης του EVM (Ethereum Virtual Machine). Βασίζεται στην Python, στην C++ και στην Javascript. Η Solidity χρησιμοποιεί το ΑΒΙ, ένα περιβάλλον που διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ δυαδικών εφαρμογών. Οι προγραμματιστές προτιμούν αυτή τη γλώσσα καθώς μπορούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε επανάληψη της κωδικοποίησης.

Blockchain

Go

Πρόκειται για μια γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα η οποία βασίζεται στη σύνταξη της γλώσσας προγραμματισμού C. Μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή από τους δοκιμαστές και τους προγραμματιστές. Διαθέτει Java Software Development Kit για ανάπτυξη εφαρμογών blockchain.

Rust

Είναι η γλώσσα προγραμματισμού που δημιούργησε ο Mozilla. Στα πλεονεκτήματά της είναι η ασφάλεια και η γρήγορη επεξεργασία.

Vyper

Χρησιμοποιείται συνήθως για το Ethereum Virtual Machine, όπως και η Solidity. Διαφέρει όμως από αυτή, όσων αφορά τις δομές ελέγχου και τα θέματα ασφάλειας. Το Vyper είναι η επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε, αν ψάχνετε για μια απλή γλώσσα κωδικοποίησης blockchain για συμβάσεις.

Rholang

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για έξυπνες συμβάσεις. Οι εφαρμογές Rholang δεν περιέχουν δεδομένα σε μεταβλητές. Είναι ίσως η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού blockchain.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...