ΑρχικήHow ToTOP 10 γλώσσες προγραμματισμού για επαγγελματίες του blockchain!

TOP 10 γλώσσες προγραμματισμού για επαγγελματίες του blockchain!

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τι είναι το blockchain. Για εκείνους που δε γνωρίζουν αξίζει να αναφερθούμε στη συνέχεια. Blockchain είναι είναι μια νέα τεχνολογία η οποία παρουσιάζεται ως μία δημόσια, μη δυνατόν να τροποποιηθεί το ιστορικό της, διανεμημένη σειρά δεδομένων, ομαδοποιημένων σε χρονικά αριθμημένα τμήματα (blocks).

Αρχικά, το είδαμε να εφαρμόζεται σε σχέση με τα ψηφιακά νομίσματα, γνωστά κι ως bitcoins. Η ασφάλεια και η διαφάνεια είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά κάθε blockchain. Οτιδήποτε κοινοποιείται σε τέτοιο δίκτυο, είναι ορατό σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα blocks, σε ένα blockchain, συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία. Ως εκ τούτου, τα blockchains είναι εξαιρετικά ασφαλή.

Blockchain

Παρακάτω θα δούμε τις TOP 10 γλώσσες προγραμματισμού που ένας επαγγελματίας στις blockchain χρειάζεται να γνωρίζει.

Java

H Java ξεκίνησε το 1995 και σήμερα είναι αισίως στις τρεις πρώτες γλώσσες προγραμματισμού. Χρησιμοποιείται κυρίως για τον σχεδιασμό websites. Είναι μια αγαπητή γλώσσα ανάμεσα στους προγραμματιστές, καθώς μπορεί να τρέξει σε οποιαδήποτε μορφή υπολογιστή με απλή εγκατάσταση του Java Runtime Environment (JRE).

C#

Αναπτύχθηκε το 2000 και είναι μια δημοφιλής γλώσσα που βοηθά στην κατασκευή ισχυρού κώδικα cross-platform που λειτουργεί σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, όπως Mac, Linux, Windows και Android. Γνωστά blockchain projects είναι το Stratis και το NEO που αν και γράφτηκε σε αυτή τη  γλώσσα προγραμματισμού υποστηρίζει κι άλλες γλώσσες όπως Java, Python και Javascript.

Python

Δημιουργήθηκε από έναν ολλανδό προγραμματιστή με στόχο τη δημιουργία μιας απλής και μινιμαλιστικής γλώσσας προγραμματισμού. Είναι δημοφιλής μεταξύ των προγραμματιστών καθώς είναι μια κορυφαία γλώσσα για την ανάπτυξη software και web. Το ενσωματωμένο περιβάλλον δοκιμής, επιτρέπει να εντοπίσετε ένα πρόβλημα και να το διορθώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ruby

Πρόκειται για μια ευπροσάρμοστη γλώσσα προγραμματισμού ενώ σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλές διαφορετικές γλώσσες, για να δημιουργήσετε το απαιτούμενο blockchain, που δεν μπορεί εύκολα να πειραχτεί από τους χρήστες. Είναι ευρέως αποδεκτή σε ολόκληρο τον κόσμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν.

Simplicity

Πρόκειται για μια γλώσσα προγραμματισμού blockchain. Είναι μια γλώσσα κωδικοποίησης υψηλού επιπέδου, που στοχεύει στη μείωση της πολύπλοκης και χαμηλού επιπέδου κατανόησης του Bitcoin.

Solidity

Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού είναι εύκολο να μελετηθεί και να κατανοηθεί και χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στην ενίσχυση της χρήσης του EVM (Ethereum Virtual Machine). Βασίζεται στην Python, στην C++ και στην Javascript. Η Solidity χρησιμοποιεί το ΑΒΙ, ένα περιβάλλον που διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ δυαδικών εφαρμογών. Οι προγραμματιστές προτιμούν αυτή τη γλώσσα καθώς μπορούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε επανάληψη της κωδικοποίησης.

Blockchain

Go

Πρόκειται για μια γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα η οποία βασίζεται στη σύνταξη της γλώσσας προγραμματισμού C. Μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή από τους δοκιμαστές και τους προγραμματιστές. Διαθέτει Java Software Development Kit για ανάπτυξη εφαρμογών blockchain.

Rust

Είναι η γλώσσα προγραμματισμού που δημιούργησε ο Mozilla. Στα πλεονεκτήματά της είναι η ασφάλεια και η γρήγορη επεξεργασία.

Vyper

Χρησιμοποιείται συνήθως για το Ethereum Virtual Machine, όπως και η Solidity. Διαφέρει όμως από αυτή, όσων αφορά τις δομές ελέγχου και τα θέματα ασφάλειας. Το Vyper είναι η επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε, αν ψάχνετε για μια απλή γλώσσα κωδικοποίησης blockchain για συμβάσεις.

Rholang

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για έξυπνες συμβάσεις. Οι εφαρμογές Rholang δεν περιέχουν δεδομένα σε μεταβλητές. Είναι ίσως η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού blockchain.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS