ΑρχικήsecurityΗ Google αγοράζει δεδομένα προσώπου τυχαίων ανθρώπων για μόλις $ 5

Η Google αγοράζει δεδομένα προσώπου τυχαίων ανθρώπων για μόλις $ 5

δεδομένα

Η Google αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως και διαρκώς δουλεύει πάνω σε καινούρια πρωτοπόρα έργα. Απασχολεί έναν τεράστιο αριθμό υπαλλήλων, που δουλεύει πάνω σε αυτά τα projects. Ωστόσο φαίνεται ότι η εταιρεία, ζητά από απλούς ανθρώπους, να της πουλήσουν τα δεδομένα προσώπου τους, ώστε να μπορέσει να εκπαιδεύσει το νέο μοντέλο κινητού που ετοιμάζει, το Pixel 4.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός από τους αρθρογράφους του ZDNet, υπάλληλοι της Google προσέγγισαν τον φίλο του, ονόματι George,  όταν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και του ζήτησαν να καταχωρίσει τα δεδομένα προσώπου του σε ένα “τηλέφωνο σε μια πολύ μεγάλη θήκη”.

Εικάζεται ότι η συσκευή που χρησιμοποίησαν οι υπάλληλοι της Google για να καταχωρίσουν τα δεδομένα προσώπου του φίλου του αρθρογράφου, ήταν ένα Pixel 4 και ότι με αυτό τον τρόπο, η Google προσπαθεί να εκπαιδεύσει την τεχνολογία AI στο νέο της μοντέλο.

Όπως δήλωσε ο George, οι υπάλληλοι της Google, του πρόσφεραν μία δωροεπιταγή των 5$ για το Amazon ή τα Starbucks, για να αλληλεπιδράσει για περίπου 5 λεπτά με τη συσκευή.

Το περίεργο είναι ότι ο George δεν ενδιαφέρθηκε καν να διαβάσει το έγγραφο που υπέγραψε ως αντάλλαγμα για τα δεδομένα προσώπου του.

Όταν ρώτησε τους υπαλλήλους της Google αν ήταν η μόνη ομάδα που συλλέγει δεδομένα, είπαν ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες σε πολλές πόλεις που συλλέγουν δεδομένα από τυχαία άτομα.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές της XDA, ο George δεν είναι ο μόνος που έχει αναφέρει ένα παρόμοιο περιστατικό. Ένας Redditor με το όνομα “oheightthirtytwo” είπε επίσης ότι υπάλληλοι από την Google τον πλησίασαν και του ζήτησαν να καταχωρήσουν τα δεδομένα προσώπου του, με αντάλλαγμα μια δωροκάρτα των 5 δολαριών.

Πρόκειται για μία μάλλον ασυνήθιστη πρακτική, αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε ξανακούσει η Google να κάνει κάτι τέτοιο. Παρ ‘όλα αυτά, το να ζητά από τυχαία άτομα να της δώσουν τα δεδομένα προσώπου τους για $ 5, εγείρει ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας. Δεν γνωρίζουμε το ακριβές κίνητρο πίσω από αυτή την κίνηση της Google, αλλά αναμένουμε ότι η εταιρεία θα διασφαλίσει ότι δεν θα γίνει κατάχρηση των δεδομένων με οποιονδήποτε τρόπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS