Τρίτη, 7 Απριλίου, 16:22
Αρχική inet Η Google αγοράζει δεδομένα προσώπου τυχαίων ανθρώπων για μόλις $ 5

Η Google αγοράζει δεδομένα προσώπου τυχαίων ανθρώπων για μόλις $ 5

δεδομένα

Η Google αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως και διαρκώς δουλεύει πάνω σε καινούρια πρωτοπόρα έργα. Απασχολεί έναν τεράστιο αριθμό υπαλλήλων, που δουλεύει πάνω σε αυτά τα projects. Ωστόσο φαίνεται ότι η εταιρεία, ζητά από απλούς ανθρώπους, να της πουλήσουν τα δεδομένα προσώπου τους, ώστε να μπορέσει να εκπαιδεύσει το νέο μοντέλο κινητού που ετοιμάζει, το Pixel 4.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός από τους αρθρογράφους του ZDNet, υπάλληλοι της Google προσέγγισαν τον φίλο του, ονόματι George,  όταν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και του ζήτησαν να καταχωρίσει τα δεδομένα προσώπου του σε ένα “τηλέφωνο σε μια πολύ μεγάλη θήκη”.

Εικάζεται ότι η συσκευή που χρησιμοποίησαν οι υπάλληλοι της Google για να καταχωρίσουν τα δεδομένα προσώπου του φίλου του αρθρογράφου, ήταν ένα Pixel 4 και ότι με αυτό τον τρόπο, η Google προσπαθεί να εκπαιδεύσει την τεχνολογία AI στο νέο της μοντέλο.

Όπως δήλωσε ο George, οι υπάλληλοι της Google, του πρόσφεραν μία δωροεπιταγή των 5$ για το Amazon ή τα Starbucks, για να αλληλεπιδράσει για περίπου 5 λεπτά με τη συσκευή.

Το περίεργο είναι ότι ο George δεν ενδιαφέρθηκε καν να διαβάσει το έγγραφο που υπέγραψε ως αντάλλαγμα για τα δεδομένα προσώπου του.

Όταν ρώτησε τους υπαλλήλους της Google αν ήταν η μόνη ομάδα που συλλέγει δεδομένα, είπαν ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες σε πολλές πόλεις που συλλέγουν δεδομένα από τυχαία άτομα.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές της XDA, ο George δεν είναι ο μόνος που έχει αναφέρει ένα παρόμοιο περιστατικό. Ένας Redditor με το όνομα “oheightthirtytwo” είπε επίσης ότι υπάλληλοι από την Google τον πλησίασαν και του ζήτησαν να καταχωρήσουν τα δεδομένα προσώπου του, με αντάλλαγμα μια δωροκάρτα των 5 δολαριών.

Πρόκειται για μία μάλλον ασυνήθιστη πρακτική, αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε ξανακούσει η Google να κάνει κάτι τέτοιο. Παρ ‘όλα αυτά, το να ζητά από τυχαία άτομα να της δώσουν τα δεδομένα προσώπου τους για $ 5, εγείρει ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας. Δεν γνωρίζουμε το ακριβές κίνητρο πίσω από αυτή την κίνηση της Google, αλλά αναμένουμε ότι η εταιρεία θα διασφαλίσει ότι δεν θα γίνει κατάχρηση των δεδομένων με οποιονδήποτε τρόπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...

uTorrent: το “πιο δημοφιλές BitTorrent Client” για το 2020

Είναι σίγουρο ότι όλοι γνωρίζουν το uTorrent, είτε επειδή το χρησιμοποιούν είτε επειδή έχουν ακούσει να γίνεται...