ΑρχικήHow ToΑπενεργοποιείστε την αυτόματη σύνδεση της συσκευής σας στο WiFi για να μην...

Απενεργοποιείστε την αυτόματη σύνδεση της συσκευής σας στο WiFi για να μην σας χωρίσει!

Έχετε ποτέ «προδοθεί» από το ίδιο σας το κινητό; Αν ναι, θα καταλάβετε τι εννοούμε, αν όχι σκεφτείτε να πηγαίνετε για πρώτη φορά στο σπίτι ενός φίλου/ής της σχέσης σας και να συνδέεται αυτόματα η συσκευή σας στο WiFi. Σκεφτείτε να μην θέλετε να ακούσει τις ειδοποιήσεις από το Messenger, το Instagram, το Viber και επειδή συνδέθηκε αυτόματα το κινητό σας, να την πατάτε. Σκεφτείτε να έχετε πάει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού και επειδή το WiFi είναι free, να συνδέεται αυτόματα η συσκευή σας. Δεν θα σας αγχώνει η σκέψη ότι ο μελλοντικός εργοδότης μπορεί να σας ψάξει (αυτή η περίπτωση προϋποθέτει ο εργοδότης να είναι λίγο “ψαγμένος”);

Wi-Fi

Παρακάτω σας αναφέρουμε ένα πρόσφατο περιστατικό που η αυτόματη σύνδεση στο WiFi απέβη μοιραία για τέσσερις νεαρούς φοιτητές καθώς και τρόπους να απενεργοποιήσετε την λειτουργία για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τέσσερις φοιτητές στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών που κατηγορήθηκαν για βανδαλισμό των κτηρίων του σχολίου τους με ρατσιστικές, ομοφοβικές και αντισημιτικές λέξεις και εικόνες εντοπίστηκαν επειδή τα τηλέφωνά τους είχαν συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο WiFi της πανεπιστημιούπολης.

Για να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο WiFi του σχολείου, οι μαθητές πρέπει να συνδεθούν από τα τηλέφωνά τους με μοναδικά IDs που στη συνέχεια θα συνδέονται αυτόματα όποτε βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη. Η Howard County Times ανέφερε ότι το wi-fi ήταν αυτό που βοήθησε στην αναγνώριση των εμπλεκόμενων φοιτητών.

Παρά την κάλυψη των προσώπων τους με μπλουζάκια για να προστατευτούν από τις κάμερες ασφαλείας, οι τέσσερις έφηβοι συνδέθηκαν αυτόματα στην πανεπιστημιούπολη στις 11:35 μ.μ. στις 23 Μαΐου 2018, τη νύχτα που συνέβησαν οι παραβάσεις. Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν τα τέσσερα άτομα να ζωγραφίζουν γκράφιτι, σβάστικες, ρατσιστικές και ομοφοβικές φράσεις και όλους τους χώρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι έφηβοι καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία και φυλάκιση για 18 εβδομάδες.

WiFi

Τρόποι απενεργοποίησης της αυτόματης σύνδεσης WiFi

iOS

Οι συσκευές iPhone και iPad συνδέουν το Auto-Join με κάθε προφίλ WiFi. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η συσκευή σας θα συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο όταν βρίσκεται εντός εμβέλειας.

Για να το σταματήσετε μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Wi-Fi και πατήστε το μικρό (i) δίπλα στο όνομα δικτύου για να βρείτε το κουμπί Αυτόματη σύνδεση. Κάντε turn off για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης σύνδεσης.

Αν θέλετε να μην συνδέεται σε κανένα δίκτυο που δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, όπως ένα ανοικτό δίκτυο σε ένα ξενοδοχείο ή ένα εστιατόριο, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων WiFi και απενεργοποιήστε το Ask to Join Networks. Με την απενεργοποίηση της λειτουργίας θα πρέπει να επιλέξετε χειροκίνητα τα δίκτυα που θέλετε να συνδεθείτε.

WiFi

Android

Για να σταματήσετε την αυτόματη σύνδεση στο WiFi της Android συσκευής σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και στο Network & Internet > Wi-Fi > Wi-Fi preferences. Πατήστε το κουμπί δίπλα στο Connect για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Η επιλογή του gear/settings icon δίπλα στο δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι, θα σας επιτρέψει να διαγράψετε τα στοιχεία της σύνδεσης, ώστε να μην συνδεθείτε αυτόματα την επόμενη φορά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS