ΑρχικήinetΗ Βρετανική κοινότητα ζητά να σταματήσουν οι δοκιμές της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου

Η Βρετανική κοινότητα ζητά να σταματήσουν οι δοκιμές της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου

αναγνώρισης

Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η Βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να αναστείλει τις δοκιμές των συστημάτων αναγνώρισης προσώπου, μέχρι να μπορέσει να κάμψει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την τεχνολογία.

Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε από το House Of Commons Science and Technology Committee, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική ή το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τα αυτόματα συστήματα αναγνώρισης προσώπου.

Τον Ιούνιο του 2018, η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε μια στρατηγική σχετικά με τα βιομετρικά στοιχεία. Εντούτοις, η επιτροπή που το εξέτασε, διαπίστωσε ότι δεν περιλαμβάνει όλες τις κατευθυντήριες σχετικά με τη δεοντολογία και τον έλεγχο των βιομετρικών στοιχείων.

Παρόλο που υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του DNA σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας των ελευθεριών του 2012, δεν καλύπτει την αναγνώριση προσώπου ή φωνής, πρόσθεσε η έκθεση. Δεν υπάρχει νομοθεσία που να καλύπτει τη χρήση και την εποπτεία των νέων βιομετρικών στοιχείων.

Η ρυθμιστική αρχή εγκληματολογικών επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση κατάλληλων προτύπων στην εγκληματολογική επιστήμη (η οποία θα περιλαμβάνει συστήματα αναγνώρισης προσώπου) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν έχει νομικές εξουσίες, που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει συστάσεις αλλά όχι να τιμωρεί τα κυβερνητικά όργανα. Η Επιτροπή έχει ζητήσει αυτές τις εξουσίες από το 2011.

Ο ρυθμιστής είναι επίσης υπεύθυνος για την εξασφάλιση αποτελεσματικής συνεργασίας με τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία για ποιοτικά πρότυπα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Όσον αφορά βιομετρικά στοιχεία, όπως η αναγνώριση προσώπου, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μείνει πίσω σχετικά με τη Σκωτία, η οποία έχει ήδη προτείνει νομοθεσία σχετικά με τη χρήση της.

Αυτή είναι η πρώτη σύσταση που έκανε η επιτροπή για να αναστείλει τις δοκιμές των συστημάτων αυτόματης αναγνώρισης προσώπου.

Η επιτροπή δεν είναι το μόνο όργανο που εκφράζει την ανησυχία του για τις δοκιμές αναγνώρισης προσώπου. Στις αρχές Ιουλίου του 2019, ερευνητές από το πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δεδομένα και την τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Essex, δημοσίευσαν μια έκθεση που ζητούσε την αναστολή της χρήσης του συστήματος αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία. Τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις έξι δοκιμές έκαναν 42 αναγνωρίσεις, αλλά μόνο 8 από αυτές μπορούν να επαληθευτούν με απόλυτη σιγουριά.

Η νομική βάση για τις δοκιμές ήταν ασαφής και δεν υπολόγιζε τα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με τους ερευνητές, προσθέτοντας ότι ήταν “πολύ πιθανό” ότι οι δοκιμές να θεωρηθούν ακόμα και παράνομες εάν αμφισβητηθούν στο δικαστήριο.

Η Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει λάβει μια έκθεση που λέει ότι το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του Oakland στις ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση της χρήσης αναγνώρισης προσώπου από τα τμήματα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας. Πρόκειται για την τρίτη πόλη στις ΗΠΑ που απαγορεύει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μετά από το Σαν Φρανσίσκο, το Somerville στη Μασαχουσέτη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS