ΑρχικήbusinessHuawei: Έγγραφα αποδεικνύουν συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Huawei: Έγγραφα αποδεικνύουν συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Σύμφωνα με πρώην υπάλληλο της γνωστής σε όλους Huawei, η εταιρεία βοήθησε στη δημιουργία ασύρματων δικτύων 3G για την Βόρεια Κορέα.

Τα έγγραφα αυτά διέρρευσαν από τον ίδιο υπάλληλο και περιλαμβάνουν παλιές οδηγίες εργασίας, συμβάσεις και άλλα δεδομένα, που υποδηλώνουν ότι η εταιρεία όντως συνεργάστηκε με άλλη κρατική επιχείρηση, την Panda International Information Technology. Η συνεργασία ήταν εντός μιας περιόδου 8 ετών και περιλάμβανε διάφορα projects, που όμως στόχευαν στη δημιουργία και στη συνέχεια συντήρηση ενός wireless δικτύου για την Βόρεια Κορέα.

Huawei

Στην ουσία, σε αυτή τη συνεργασία η Huawei χρησιμοποιούσε την Panda International Information Technology για να στείλει εξοπλισμό στην Βόρεια Κορέα, ώστε να κατασκευαστεί το 3G δίκτυο της χώρας.

Ο πρώην υπάλληλος της Huawei όταν ερωτήθηκε για τα κίνητρα παραχώρησης των αρχείων στη δημοσιότητα, δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

Τα έγγραφα αυτά που ήταν αποθηκευμένα σε μια βάση δεδομένων της εταιρείας, περιείχαν αναφορές της και σε άλλες χώρες όπως το Ιράν και η Συρία, με κώδικα όμως για λόγους εμπιστευτικότητας. Συγκεκριμένα η Βόρεια Κορέα ήταν καταχωρημένη με τον κωδικό A9.

Η Huawei, χρησιμοποιεί αμερικάνικα εξαρτήματα και αν τα παραπάνω αληθεύουν, έχει καταπατήσει τη νομοθεσία που αφορά στην εξαγωγή και πώληση εξαρτημάτων των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα. Η ίδια χώρα, υπόκειται επίσης σε κυρώσεις διεθνώς, εξαιτίας του πυρηνικού καθεστώτος και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Huawei

Η κυκλοφορία αυτών των εγγράφων, έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία διάφορες δυτικές χώρες εξετάζουν εάν θα απαγορεύσουν τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυα 5G. Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα απαγορεύσουν τον εξοπλισμό της Huawei. Χώρες όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία έχουν απαγορεύσει τον εξοπλισμό της εταιρείας.

Μην ξεχνάμε ότι από τον περασμένο Μάιο, ο Donald Trump υπέγραψε μια εντολή που απαγορεύει σε αμερικανικές εταιρείες να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν εξοπλισμό άλλων χωρών. Στην εντολή, δεν υπήρχαν ονομαστικές αναφορές σε εταιρείες, όμως σίγουρα η Huawei είναι μια από αυτές.

Εκπρόσωπος της Huawei, δήλωσε ότι αναμένεται τα έσοδα της εταιρείας να μειωθούν κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω του συνεχούς εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS