ΑρχικήsecurityOakland: Η τρίτη πόλη των ΗΠΑ που απαγορεύει την αναγνώριση προσώπου

Oakland: Η τρίτη πόλη των ΗΠΑ που απαγορεύει την αναγνώριση προσώπου

OaklandΤο Oakland της Καλιφόρνια γίνεται η τρίτη πόλη των ΗΠΑ, που αποφάσισε να απαγορεύσει τα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου από τις τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Oakland ψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση της χρήσης τέτοιων τεχνολογιών και έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της παρακολούθησης των ανθρώπων και της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.

Οι αξιωματούχοι της πόλης έκαναν μια τροποποίηση στο διάταγμα περί Επιτήρησης και Κοινοτικής Ασφάλειας του Oakland κι έτσι μπόρεσαν να προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση.

Η αστυνομία του Oakland δεν είχε χρησιμοποιήσει ακόμα την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και καθώς φαίνεται, δεν θα το κάνει ούτε στο μέλλον.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Rebecca Kaplan, υποστήριξε την απόφαση του συμβουλίου τονίζοντας ότι τα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου παρουσιάζουν πολλούς τεχνολογικούς περιορισμούς, λάθη, ενώ μπορεί να υπάρχουν και προκαταλήψεις απέναντι σε μειονότητες.

Μελέτες, που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου είναι συχνά προκατειλημμένα απέναντι στις γυναίκες και σε κάποιες μειονοτικές ομάδες. Το λογισμικό της Amazon, για παράδειγμα, έχει βρεθεί με ευπάθειες, οι οποίες έδωσαν λάθος αποτελέσματα στην αναγνώριση. Ωστόσο, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τις αρχές.

Η χρήση αυτών των τεχνολογιών από τις αρχές, τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους ανθρώπους, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Απ’ ότι φαίνεται, το Oakland ακολούθησε το παράδειγμα του San Francisco, το οποίο πήρε την ίδια απόφαση το Μάιο.

Οι αξιωματούχοι της πόλης ενέκριναν την απαγόρευση σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή των κατοίκων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του San Francisco, η αστυνομία των ΗΠΑ θα πρέπει να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και να αναφέρει πότε και για ποιους λόγους πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με το διάταγμα του San Francisco, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θέτει σε κίνδυνο τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας είναι πιο σημαντικά από τα υποτιθέμενα οφέλη της.

Η Somerville, επίσης, έχει απαγορεύσει τα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS