ΑρχικήbusinessΗΠΑ ζητά απαγόρευση του ψηφιακού νομίσματος του Facebook!

ΗΠΑ ζητά απαγόρευση του ψηφιακού νομίσματος του Facebook!

Μια πρόταση πραγματοποιήθηκε από τους Δημοκράτες των ΗΠΑ που ηγούνται της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών και κυκλοφόρησε από το Reuters. Η πρόταση, λοιπόν, αφορούσε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να τις αποτρέψουν από να λειτουργούν ως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και να εκδίδουν ψηφιακά νομίσματα. Αυτή η πρόταση δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το Facebook.

Facebook

Το πρόστιμο για όποιον παραβίαζε αυτόν τον κανόνα θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια ανά ημέρα (παραβίασης). Μια τέτοια σαρωτική πρόταση θα προκαλούσε πιθανότατα την αντίθεση των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ, που ενδιαφέρονται για την καινοτομία και θα προσπαθούσαν πιθανώς να συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους για να το αποτρέψουν.

Παρ ‘όλα αυτά, το σχέδιο πρότασης στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που παρακολουθούν όλο και περισσότερο τον χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το νομοσχέδιο, “Keep Big Tech Out Of Finance Act”, περιγράφει μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας ως μια εταιρεία που προσφέρει κυρίως μια platform υπηρεσία στο διαδίκτυο, με τουλάχιστον 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Facebook

To Facebook λοιπόν, που θα μπορούσε να είναι μια τέτοια εταιρεία, ήδη τον Ιούνιο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει το παγκόσμιο ψηφιακό του νόμισμα το 2020.

Το Facebook και 28 ακόμη εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Mastercard, PayPal και Uber, θα αποτελέσουν το Libra Association για το νέο νόμισμα. Επί του παρόντος, καμία τράπεζα δε συμπεριλαμβάνεται.

Αναμενόμενες ήταν και οι αντιδράσεις του Προέδρου Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τράμπ. Την προηγούμενη εβδομάδα, σε δηλώσεις του κατέκρινε την Libra και άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις cryptocurrency και τους ζήτησε αν επιθυμούν να γίνουν τράπεζες να ακολουθήσουν τους κανονισμούς των ΗΠΑ.

Η δήλωση αυτή ήρθε σε συνέχεια της δήλωσης του Προέδρου Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jerome Powell. Σύμφωνα με τον Powell το σχέδιο του Facebook για τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος, με το όνομα Libra, δε μπορεί να προχωρήσει παρά μόνο αν εξετάζονταν διεξοδικά θέματα όπως η ιδιωτικότητα, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η προστασία των καταναλωτών και η οικονομική σταθερότητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS