Κυριακή, 5 Απριλίου, 16:14
Αρχική inet Οι ΗΠΑ ζητούν να αποκατασταθεί η λειτουργία του Internet στο κράτος Rakhine

Οι ΗΠΑ ζητούν να αποκατασταθεί η λειτουργία του Internet στο κράτος Rakhine

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να αποκατασταθεί η λειτουργία του mobile internet σε τμήματα των κρατών Rakhine και Chin, λέγοντας ότι η αποκοπή από το internet υπονομεύει τη διαφάνεια εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ του Tatmadaw και του στρατού του Arakan.

Internet

Η κυβέρνηση της Myanmar την περασμένη εβδομάδα έλαβε το πρωτοφανές μήνυμα από τους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας να κλείσουν όλα τα internet data σε τουλάχιστον οκτώ δήμους στο κράτος Rakhine και ένα στο γειτονικό κράτος Chin.

Η κίνηση ήρθε όταν ο στρατός της Myanmar, που ονομάζεται επίσημα ως Tatmadaw, κινήθηκε ενάντια στους αντάρτες που αγωνίστηκαν για περισσότερη αυτονομία για τους βουδιστές του Rakhine.

“Το Internet θα πρέπει να αποκατασταθεί χωρίς καθυστέρηση“, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε δήλωση του.

«Η αποκατάσταση της υπηρεσίας θα βοηθήσει στη διευκόλυνση της διαφάνειας και της λογοδοσίας σχετικά με ότι ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι είναι δράσεις που αποσκοπούν στην πρόληψη περαιτέρω εκδηλώσεων βίας στις πληγείσες περιοχές», πρόσθεσε.

Το 2017, μια καταστολή του στρατού εναντίον μουσουλμάνων Rohingya στο Rakhine οδήγησε 740.000 ανθρώπους στο Μπανγκλαντές στο να υποστούν μαζικές αγριότητες από στρατιώτες.

Εκατοντάδες χιλιάδες Rohingya παραμένουν στο Rakhine, πολλοί από τους οποίους έχουν εγκλωβιστεί σε άθλιες κατασκηνώσεις.

Η οργάνωση Human Rights Watch δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ανθρωπιστικές ομάδες ανέφεραν ότι η διακοπή δημιουργεί δυσκολίες και προβλήματα κατά την εκτέλεση των εργασιών τους.

“Το WhatsApp είναι το κλειδί για τους διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που λειτουργούν στο Rakhine και η εργασία χωρίς αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες”, ανέφερε.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι η διακοπή του Internet εν μέσω των “εκκαθαριστικών” επιχειρήσεων του Tatmadaw εναντίον των ανταρτών θα μπορούσε να είναι “κάλυψη για τη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά του άμαχου πληθυσμού”.

Η Myanmar έχει εξαπολύσει χιλιάδες στρατιώτες στο Rakhine, ο οποίος έχει δει πάνω από 35.000 ανθρώπους να φεύγουν από τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σ αυτές τις περιοχές.

Και οι δύο πλευρές κατηγορούνται ότι διαπράττουν εγκλήματα και δεκάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί εν μέσω πυρκαγιών, ακόμη και όταν καταφεύγουν σε μοναστήρια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...