ΑρχικήsecurityDove: Με high-tech drone πουλιά θα ελέγχει η Κίνα τους πολίτες της

Dove: Με high-tech drone πουλιά θα ελέγχει η Κίνα τους πολίτες της

Κοίτα! Εκεί πάνω! Ένα όμορφο μικρό πουλί που πετάει μαγευτικά στον ουρανό αναδεικνύοντας την ομορφιά της φύ… μισό λεπτό. Είναι ένα Dove, ένα high tech drone παρακολούθησης!

Dove high tech drone

Τα τελευταία χρόνια, παραπάνω από 30 στρατιωτικοί και κυβερνητικοί οργανισμοί έχουν παραδεχτεί ότι χρησιμοποιούν drones για παρακολούθηση των πολιτών σε τουλάχιστον 5 πολιτείες της Κίνας. Τα drones είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μοιάζουν με πουλιά, που ο κόσμος δεν θα αντιλαμβάνεται.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Dove και το διαχειρίζεται ο Song Bifeng, ένας καθηγητής του Northwestern Polytechnical University, ο οποίος στο παρελθόν ήταν ερευνητής μαχητικών αεροπλάνων.

Τα drones που μοιάζουν με πουλιά, μιμούνται την κίνηση των φτερούγων, χάρη στα ηλεκτρικά τους μοτέρ.  Κάθε drone είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας, δέκτη GPS, σύστημα ελέγχου πτήσης και είναι ικανό να στείλει δεδομένα μέσω δορυφόρου.

Ενώ “η κλίμακα είναι ακόμα μικρή”, σύμφωνα με τον Yang Wenqing, μέλος της ομάδας του Song, πολλοί ερευνητές έχουν αντίθετη άποψη.  Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι αυτή η τεχνολογία του Dove έχει καλή προοπτική για μαζική χρήση στο μέλλον και θα παρέχει μοναδικά προσόντα, τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον πολιτικό τομέα.

Οι ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή στην Κίνα δείχνουν πόσο εξελιγμένη είναι στο θέμα του ελέγχου και της παρακολούθησης των πολιτών σε πραγματικό χρόνο. Ήδη γίνεται χρήση αναγνώρισης προσώπου από κάμερες που υπάρχουν σε δημόσιους χώρους, καθώς και μέσα από smart glasses που θα χρησιμοποιούν σύντομα οι αστυνομικοί, για να παρακολουθούν τους 1.4 δισεκατομμύρια πολίτες της χώρας. Μέχρι το 2020 η Κίνα θέλει να δώσει ένα προσωπικό σκορ σε κάθε έναν από τους πολίτες της, σύμφωνα με την συμπεριφορά τους, πράγμα εφικτό μόνο μέσω εκτεταμένης παρακολούθησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS