ΑρχικήinetTo Facebook βράβευσε έφηβο που εντόπισε σφάλμα στο WhatsApp

To Facebook βράβευσε έφηβο που εντόπισε σφάλμα στο WhatsApp

σφάλμα

Ένας νεαρός από την Ινδία, ο K S Ananthakrishna, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Pathanamthitta Mount Zion College of Engineering έλαβε βραβείο από το Facebook, καθώς κατάφερε να διορθώσει ένα σφάλμα στην εφαρμογή WhatsApp, το οποίο επέτρεπε σε τρίτους να αφαιρούν εξ ολοκλήρου αρχεία χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο Ananthakrishna έλαβε ως επιβράβευση ένα χρηματικό ποσό $500 (περίπου 34.000 Rs) και το Facebook του υποσχέθηκε επίσης μια θέση στο Hall of Fame. Επιπλέον το όνομα του παρουσιάζεται στην 80η θέση της λίστας ευχαριστιών του Facebook φέτος.

Το σφάλμα που ανέφερε ο Ananthakrishna μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μνήμη. Επιτρέπει στους trackers να διαγράψουν ή να καθαρίσουν πλήρως τα δεδομένα ενός θύματος. Αυτό που κάνει το spyware ακόμα πιο επικίνδυνο είναι ότι η πλειοψηφία των πληροφοριών της επηρεαζόμενης συσκευής, συμπεριλαμβανομένων των ημερολογίων κλήσεων του τηλεφώνου, των επαφών, των μηνυμάτων, των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των φωτογραφιών, είναι εκτεθειμένη στους hacker. Ο Ananthakrishna ανέφερε το πρόβλημα αυτό στο Facebook τον Μάρτιο και το βραβείο γι’ αυτό του απονεμήθηκε τον Μάιο, ενώ η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης επιδιόρθωσε το σφάλμα μετά από την αναφορά του.

Ο νεαρός από την Ινδία είναι λάτρης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και δεν είναι η πρώτη φορά που οι ικανότητές του πάνω σε αυτό τον τομέα αναγνωρίζονται, αφού ενάμισι χρόνο πριν και η Google τον είχε συμπεριλάβει στις ευχαριστήριες αναφορές της. Σε εκείνη την περίπτωση είχε επίσης ανακαλύψει ένα σφάλμα στην πλατφόρμα και ενώ δεν έλαβε κάποιο βραβείο γι αυτή του την ανακάλυψη, έλαβε ωστόσο μία τιμητική αναφορά.

Στον ελεύθερο χρόνο του, εργάζεται ως εθελοντής στο κέντρο τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης της αστυνομίας της Κεράλα, το Kerala Police CyberDome. Ασχολείται επίσης με την έρευνα του ethical hacking και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το διαδίκτυο, ενώ έχει εργαστεί και ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS