ΑρχικήsecurityΗ Ρωσία ζητά από παρόχους VPN να αποκλείσουν sites που έχουν λογοκριθεί...

Η Ρωσία ζητά από παρόχους VPN να αποκλείσουν sites που έχουν λογοκριθεί από το κράτος

Ρωσία

Πρόσφατα η Ρωσία, πρότεινε μία νέα νομοθεσία, η οποία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να αποκτήσει το δικό της διαδίκτυο. Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι ρωσικές αρχές έχουν πλέον ζητήσει από 10 παρόχους VPN, να περιορίσουν την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που απαγορεύονται από τους νόμους της χώρας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Roskomnadzor, η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την εποπτεία των επικοινωνιών της Ρωσίας, αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα αποκλείσει τις υπηρεσίες των παρόχων VPN, από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, εάν δεν καταφέρουν να μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες που έχουν λογοκριθεί.

Οι εταιρείες έχουν λάβει ένα χρονικό περιθώριο 30 ημερών, προκειμένου να συμορφωθούν με τους κανονισμούς.

Ανάμεσα στις δημοφιλείς εταιρείες VPN, που έχουν επωμιστεί την υποχρέωση να μπλοκάρουν τα λογοκριθέντα sites είναι οι NordVPN, ExpressVPN, VyprVPN, TorGuard, IPVanish και Hide My Ass.

Η Roskomnadzor ζήτησε από τις εταιρείες VPN να ενταχθούν στο κρατικό σύστημα πληροφορικής, το οποίο περιέχει μια λίστα ιστοτόπων που έχουν μπλοκαριστεί.

Οι υπηρεσίες VPN ανταποκρίθηκαν με διάφορους τρόπους στις εντολές της ρωσικής κυβέρνησης. Η Golden Frog, η εταιρεία πίσω από το VyprVPN, δήλωσε στο PCMag ότι δεν θα συμμορφωθεί με τις εντολές. “Βασική αποστολή μας είναι να διατηρήσουμε το διαδίκτυο ανοιχτό και ελεύθερο, οπότε η VyprVPN θα συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο Διαδίκτυο”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Frog.

Το TorGuard, άλλο δημοφιλές VPN, έχει δημοσιεύσει ένα blog post που ανακοινώνει ότι έχει αφαιρέσει όλους τους ρωσικούς διακομιστές. “Εάν αισθανθούμε ότι το νομικό κλίμα σε μια χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια των πελατών μας στο διαδίκτυο, τότε δεν θα προσφέρουμε πλέον servers σε αυτή τη χώρα”, δηλώνει το post του TorGuard.

Η Ρωσία προσπαθεί να απομονώσει το διαδίκτυο από τον υπόλοιπο κόσμο και επιβάλει λογοκρισία για να το πετύχει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS