Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Rural Broadband: Γρήγορο Internet σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας

Rural Broadband  Το έργο της σύνδεσης των πιο απομακρυσμένων χωριών της ελληνικής επικράτειας με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων είναι «το έργο των έργων» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έπειτα από τη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς της Φλώρινας, στη δημοτική ενότητα Αετού Αμυνταίου, με την οποία ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το 4ο στη σειρά δελτίου Τύπου από την περιοδεία του υπουργού, ο κ. Παππάς μιλώντας στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας,  τόνισε, μεταξύ άλλων:

Rural Broadband
«Rural Broadband»: Γρήγορο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

«Αυτό το τεχνολογικό βήμα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αφορμή παραγωγής νέων κοινωνικών ανισοτήτων. Ρόλος της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι νέες υπηρεσίες θα διαχυθούν, ισότιμα, σε όλους.»

«Δική μας πολιτική δεν είναι να περιοδεύουμε την Ελλάδα και να λέμε τι θα κάνουμε, αλλά να ερχόμαστε εδώ αφού έχουμε υλοποιήσει ένα έργο, για να συζητάμε με την τοπική κοινωνία σχετικά με τους καλύτερους τρόπους αξιοποίησής του.»

«Το έργο που μας φέρνει σήμερα εδώ, η σύνδεση των πιο απομακρυσμένων χωριών της ελληνικής επικράτειας με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων είναι, θα έλεγα, “το έργο των έργων“. Δεν είναι απλά τα 14.000 χλμ. των εκσκαφών για τα καλώδια. Είναι το γεγονός ότι δημιουργούμε τις υποδομές στις οποίες θα βασιστεί η νέα ανάπτυξη του τόπου. Διότι η Ελλάδα, χάρη στη μοναδική της γεωγραφική θέση, έχει κάθε δυνατότητα να λειτουργήσει ως ο κόμβος μέσω του οποίου θα φτάνουν στην Ευρώπη προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. Προκειμένου να συμβεί αυτό, όμως, είναι απαραίτητες οι υψηλού επιπέδου δικτυακές υποδομές: στις επικοινωνίες, στην ενέργεια, στους οδικούς άξονες παλαιότερα κ.ο.κ. Ακριβώς πάνω σε αυτά τα δίκτυα θα στηριχθούν, ιδιώτες, επιχειρήσεις και Δημόσια Διοίκηση, για να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα.»

«Όμως, προσοχή. Αυτό το τεχνολογικό βήμα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αφορμή παραγωγής νέων κοινωνικών ανισοτήτων. Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι νέες αυτές υπηρεσίες θα διαχυθούν, ισότιμα, σε όλους. Όποιος οικισμός μείνει εκτός του συγκεκριμένου τεχνολογικού κλίματος, θα υπολείπεται σε αναπτυξιακές δυνατότητες, θα είναι λιγότερο ελκυστικός σε υποψήφιους επενδυτές. Στη διάρκεια της κρίσης, η Ελλάδα δεν έχασε μόνο το 25% του ΑΕΠ της. Την ίδια ώρα, βάθυναν οι κοινωνικές ανισότητες. Αυτό σταματά εδώ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τα πράγματα να πηγαίνουν μόνα τους. Είναι απαραίτητη η ισχυρή παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι και ο πιο απομακρυσμένος οικισμός θα είναι συμμέτοχος στη νέα ανάπτυξη. Όλοι οι πολίτες δικαιούνται την – τεχνολογική, αλλά και οικονομική – δυνατότητα πρόσβασης στα βασικά αγαθά που συνιστούν τα δίκτυα όλων των ειδών: από τις τηλεπικοινωνίες, ως την ενέργεια και την ύδρευση.»

Πηγή: infocom.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *