ΑρχικήinetΗ αναγνώριση προσώπου των Βρετανικών αρχών αποτυγχάνει κατά 81%

Η αναγνώριση προσώπου των Βρετανικών αρχών αποτυγχάνει κατά 81%

προσώπου

Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιείται από τις αρχές για την αναγνώριση υπόπτων, έχει λανθασμένα αποτελέσματα 4 στις 5 φορές. Η έρευνα, η οποία ζητήθηκε από την Scotland Yard, έδειξε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από την Metropolitan Police του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ποσοστό αποτυχίας 81% και μπορεί να θεωρηθεί παράνομη αν αυτό αποφασιστεί από το δικαστήριο.

Η εν λόγω έκθεση είναι η πρώτη ανεξάρτητη αξιολόγηση που γίνεται για το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου, δεδομένου ότι η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Notting Hill Carnival τον Αύγουστο του 2016. Από τότε έχει χρησιμοποιηθεί σε 10 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Leicester και κατά τη διάρκεια του Remembrance Sunday. Οι ερευνητές αξιολόγησαν την ακρίβεια της τεχνολογίας σε έξι από αυτές τις τοποθεσίες και διαπίστωσαν ότι από τα 42 άτομα που υπέδειξαν ως ύποπτα, μόνο οκτώ ήταν σωστά, με ποσοστό σφάλματος 81%.

Ωστόσο, η Met μετράει την ακρίβεια του προγράμματος αναγνώρισης προσώπου με διαφορετικό τρόπο, συγκρίνοντας τις επιτυχείς και τις ανεπιτυχείς αναγνωρίσεις, με τον συνολικό αριθμό των προσώπων που επεξεργάζεται το σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, το ποσοστό σφάλματος είναι μόλις 0,1%. Απαντώντας στην έκθεση, ο αναπληρωτής βοηθός στη Met, Duncan Ball, δήλωσε ότι το τμήμα ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένο από τον αρνητικό και μη ισορροπημένο χαρακτήρα αυτής της έκθεσης». Οι συντάκτες της έκθεσης εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους δημιούργησαν “σημαντικές ανησυχίες”. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υποστεί κριτική για τέτοιες ανακρίβειες. Το 2018 η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε λανθασμένα 2.300 άτομα ως δυνητικούς εγκληματίες.

Η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, με τα συστήματα να εγκαθίστανται σε κόμβους δημόσιων συγκοινωνιών και σε μεγάλες εκδηλώσεις. Παρά τις εμφανείς “επιτυχίες” – όπως η αναγνώριση ενός παράνομου ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο του Dulles μόλις τρεις ημέρες μετά την έναρξη χρήσης του συστήματος – η τεχνολογία εξακολουθεί να δημιουργεί ορισμένα ηθικά και νομικά διλήμματα. Στην Κίνα για παράδειγμα, η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των εθνικών μειονοτήτων και την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των παιδιών στις σχολικές αίθουσες. Εν τω μεταξύ, αρκετοί τεχνολογικοί γίγαντες έχουν καταστήσει ξεκάθαρες τις ανησυχίες τους για την εν λόγω τεχνολογία. Η Microsoft εξέφρασε την επιθυμία της για σωστή ρύθμιση, ενώ τόσο η Apple όσο και η Google εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες. Όπως αποδεικνύει αυτή η νέα έκθεση, η τεχνολογία έχει ακόμα πολύ δρόμο για να μπορέσει να θεωρηθεί πραγματικά αξιόπιστη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS