ΑρχικήsecurityΟ Κριστιάνο Ρονάλντο έπεσε θύμα hacking και βρήκε τον μπελά του!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπεσε θύμα hacking και βρήκε τον μπελά του!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακρίθηκε πρόσφατα από την πορτογαλική αστυνομία στα πλαίσια έρευνας, που πραγματοποιείται, για τον hacker ο οποίος βρίσκεται πίσω από τα “Football Leaks”.

Ο Ρονάλντο θεωρείται «μάρτυρας και θύμα» σε «πλήρη διακριτική ευχέρεια» από την αστυνομία.

Ρονάλντο

Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ουσιαστική συσχέτιση του διάσημου ποδοσφαιριστή με το hacking περιστατικό.

Το μόνο σίγουρο, μέχρι στιγμής, είναι ότι ο επιθετικός της Γιουβέντους ήταν ένας από τους κύριους στόχους του hacker, Rui Pinto.

Οι οικονομικές αποκαλύψεις από το “Football Leaks” έφερνα αντιμέτωπο τον Ρονάλντο με τις ισπανικές φορολογικές αρχές. Επιπλέον, το leak του Pinto αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον ποδοσφαιριστή για το βιασμό -τον οποίον αρνείται- της Αμερικανίδας Kathryn Mayorga.

Ο Pinto συνελήφθη τον Μάρτιο στην Πορτογαλία.

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι ο Pinto είναι ένας «πολύ σημαντικός Ευρωπαίος πληροφοριοδότης» και η προδικαστική κράτησή του ισοδυναμεί με οργανωμένη «δικαστική παρενόχληση».

Οι πορτογαλικές αρχές υποψιάζονται ότι ο Pinto είχε πρόσβαση στα συστήματα του πορτογαλικού κράτους, στον ποδοσφαιρικό σύλλογο Sporting της Λισαβόνα και στο ταμείο επενδύσεων Doyen Sports. Επιπρόσθετα, υποστηρίζουν ότι δημοσίευε τα εμπιστευτικά έγγραφα σε μια ιστοσελίδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο hacker είχε ζητήσει από την Doyen Sports χρήματα για να μην δημοσιεύσει τα εμπιστευτικά έγγραφα με σκοπό να αποδείξει πόση διαφθορά υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση του Pinto εκκρεμεί και αναμένονται εξελίξεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS