Παρασκευή, 10 Απριλίου, 05:11
Αρχική security Ο hacker που επιτέθηκε σε Sony, EA και Steam μπαίνει στη φυλακή!

Ο hacker που επιτέθηκε σε Sony, EA και Steam μπαίνει στη φυλακή!

hacker Ένας 23χρονος hacker από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκισης για την πραγματοποίηση DDoS επιθέσεων σε μεγάλες εταιρείες και υπηρεσίες, που ασχολούνται με το gaming, όπως είναι οι Sony, Valve’s Steve, Microsoft Xbox, EA, Nintendo, Quake Reside, DOTA2 και League of Legends servers.

Ο κατηγορούμενος ονομάζεται Austin Thompson, αν και στο διαδίκτυο είναι γνωστός ως DerpTrolling. Είναι ένας hacker, ο οποίος έχει ξεχωρίσει από άλλους, επειδή ειδικεύεται στις DDoS επιθέσεις στις παραπάνω εταιρείες και σε πολλές άλλες.

Ο hacker ξεκίνησε τις επιθέσεις το 2013. Εκείνη την περίοδο, οι εταιρείες δεν χρησιμοποιούσαν ακόμα ισχυρά προγράμματα προστασίας από τις DDoS επιθέσεις.

Ο Thompson ήταν ενεργός από το 2011. Ωστόσο, οι πιο επιτυχημένες του επιθέσεις έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2013 και Ιανουαρίου 2014. Εκείνη την περίοδο, πραγματοποίησε τις πιο πολλές επιθέσεις.

Πολλές online gaming υπηρεσίες και προϊόντα σταμάτησαν να λειτουργούν, έστω για ένα συγκεκριμένο διάστημα, εξαιτίας των επιθέσεων του hacker. Βλέποντας την επιτυχία του Thompson, πολλοί hackers ακολούθησαν το παράδειγμά του τα επόμενα χρόνια.

Διάφορες hacking ομάδες, όπως η Lizard Squad άρχισαν να πραγματοποιούν DDoS επιθέσεις τα Χριστούγεννα το 2014. Μια άλλη ομάδα, γνωστή ως Phantom Squad έκανε το ίδιο το 2015 και η R.I.U. Celebrity Patrol το 2016.

- Advertisement -

Το FBI παρατήρησε ότι κάθε χρόνο, την ίδια περίοδο (τα Χριστούγεννα), πραγματοποιούνταν DDoS  επιθέσεις σε gaming υπηρεσίες. Έτσι, η οργάνωση, μαζί με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας, έκλεισαν, το Δεκέμβριο, περίπου 15 DDoS-for-hire υπηρεσίες και προϊόντα, σε μια προσπάθεια να μειώσουν των αριθμό των επιθέσεων.  Απ’ ότι φάνηκε, αυτή η κίνηση είχε αποτέλεσμα.

Ο Thompson συνελήφθη το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο hacker θα πρέπει να πληρώσει 95.000 δολάρια για την αποκατάσταση των παιχνιδιών, ενώ η ποινή φυλάκισης 27 μηνών θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου.

“Οι DDoS επιθέσεις προκαλούν στις εταιρείες και τους ανθρώπους μεγάλες ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο, γι’ αυτό γίνεται μεγάλη προσπάθεια να συλληφθούν οι hackers”, ανέφερε ο Αμερικανός δικηγόρος Robert Brewer.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...