ΑρχικήsecurityΟ hacker που επιτέθηκε σε Sony, EA και Steam μπαίνει στη φυλακή!

Ο hacker που επιτέθηκε σε Sony, EA και Steam μπαίνει στη φυλακή!

hacker Ένας 23χρονος hacker από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκισης για την πραγματοποίηση DDoS επιθέσεων σε μεγάλες εταιρείες και υπηρεσίες, που ασχολούνται με το gaming, όπως είναι οι Sony, Valve’s Steve, Microsoft Xbox, EA, Nintendo, Quake Reside, DOTA2 και League of Legends servers.

Ο κατηγορούμενος ονομάζεται Austin Thompson, αν και στο διαδίκτυο είναι γνωστός ως DerpTrolling. Είναι ένας hacker, ο οποίος έχει ξεχωρίσει από άλλους, επειδή ειδικεύεται στις DDoS επιθέσεις στις παραπάνω εταιρείες και σε πολλές άλλες.

Ο hacker ξεκίνησε τις επιθέσεις το 2013. Εκείνη την περίοδο, οι εταιρείες δεν χρησιμοποιούσαν ακόμα ισχυρά προγράμματα προστασίας από τις DDoS επιθέσεις.

Ο Thompson ήταν ενεργός από το 2011. Ωστόσο, οι πιο επιτυχημένες του επιθέσεις έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2013 και Ιανουαρίου 2014. Εκείνη την περίοδο, πραγματοποίησε τις πιο πολλές επιθέσεις.

Πολλές online gaming υπηρεσίες και προϊόντα σταμάτησαν να λειτουργούν, έστω για ένα συγκεκριμένο διάστημα, εξαιτίας των επιθέσεων του hacker. Βλέποντας την επιτυχία του Thompson, πολλοί hackers ακολούθησαν το παράδειγμά του τα επόμενα χρόνια.

Διάφορες hacking ομάδες, όπως η Lizard Squad άρχισαν να πραγματοποιούν DDoS επιθέσεις τα Χριστούγεννα το 2014. Μια άλλη ομάδα, γνωστή ως Phantom Squad έκανε το ίδιο το 2015 και η R.I.U. Celebrity Patrol το 2016.

Το FBI παρατήρησε ότι κάθε χρόνο, την ίδια περίοδο (τα Χριστούγεννα), πραγματοποιούνταν DDoS  επιθέσεις σε gaming υπηρεσίες. Έτσι, η οργάνωση, μαζί με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας, έκλεισαν, το Δεκέμβριο, περίπου 15 DDoS-for-hire υπηρεσίες και προϊόντα, σε μια προσπάθεια να μειώσουν των αριθμό των επιθέσεων.  Απ’ ότι φάνηκε, αυτή η κίνηση είχε αποτέλεσμα.

Ο Thompson συνελήφθη το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο hacker θα πρέπει να πληρώσει 95.000 δολάρια για την αποκατάσταση των παιχνιδιών, ενώ η ποινή φυλάκισης 27 μηνών θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου.

“Οι DDoS επιθέσεις προκαλούν στις εταιρείες και τους ανθρώπους μεγάλες ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο, γι’ αυτό γίνεται μεγάλη προσπάθεια να συλληφθούν οι hackers”, ανέφερε ο Αμερικανός δικηγόρος Robert Brewer.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS