Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:16
Αρχική security Ποιος είναι ο Julian Paul Assange του Wikileaks και γιατί καταζητείται

Ποιος είναι ο Julian Paul Assange του Wikileaks και γιατί καταζητείται

Ο Julian Paul Assange (3 Ιουλίου 1971) είναι Αυστραλός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάτοχος πολιτικού ασύλου, κατηγορούμενος λόγω βρετανικού εντάλματος σύλληψης για παραβίαση των όρων εγγύησης και, φυσικά, ο ιδρυτής του WikiLeaks.

Από το 1987, ο Assange άρχισε να ασχολείται με το hacking με το όνομα Mendax. Αυτός και δύο άλλοι – γνωστοί ως “Trax” και ” Prime Suspect” – σχημάτισαν μια hacking ομάδα που ονόμαζαν International Subversives. Πιστεύεται ότι συμμετείχε στο WANK (Worms Against Nuclear Killers) hack στην NASA το 1989, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ποτέ αυτή η είδηση.

Τον Σεπτέμβριο του 1991, ο Assange παραβίασε μια καναδική πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, την Nortel. Η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία εντόπισε την τηλεφωνική γραμμή του Assange (χρησιμοποιώντας ένα μόντεμ), εισέβαλε στο σπίτι του στα τέλη Οκτωβρίου και το 1994 κατηγορήθηκε για τριάντα μία hacking επιθέσεις.

Τον Δεκέμβριο του 1996, κρίθηκε ένοχος για είκοσι πέντε κατηγορίες και έπρεπε να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 2.100 δολαρίων για να απελευθερωθεί.

Assange

Μετά την περίοδο σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ο Assange και άλλοι ίδρυσαν το WikiLeaks το 2006. Ο Assange είναι μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του οργανισμού και περιγράφει τον εαυτό του ως αρχισυντάκτη. Από το 2007 έως το 2010, ο Assange ταξίδεψε διαρκώς σε επιχειρήσεις της WikiLeaks, επισκέπτοντας την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Το WikiLeaks δημοσίευσε μυστικές πληροφορίες, διαρροές ειδήσεων και ταξινομημένα μέσα από ανώνυμες πηγές.

Το WikiLeaks έλαβε διεθνή προσοχή το 2010, όταν δημοσίευσε μια σειρά διαρροών από την Chelsea Manning. Αυτές οι διαρροές περιλάμβαναν το Collateral Murder βίντεο (Απρίλιος 2010), τα αρχεία καταγραφής του πολέμου στο Αφγανιστάν (Ιούλιος 2010), τα αρχεία καταγραφής του πολέμου στο Ιράκ (Οκτώβριος 2010) και το CableGate (Νοέμβριος 2010). Μετά τις διαρροές του 2010, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε ποινική έρευνα για το WikiLeaks και ζήτησε βοήθεια από τις συμμαχικές χώρες.

Τον Νοέμβριο του 2010, η Σουηδία εξέδωσε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Assange για σεξουαλική επίθεση και βιασμό. Ο Assange αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι όλα αποτελούν σχέδιο της Αμερικής για να τον παγιδέψουν.

Ο Assange παραδόθηκε στην αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου στις 7 Δεκεμβρίου 2010, αλλά απελευθερώθηκε με εγγύηση εντός 10 ημερών αλλά παραβίασε την εγγύησή του και απέφυγε. Του χορηγήθηκε άσυλο από τον Εκουαδόρ τον Αύγουστο του 2012 και παρέμεινε στην Πρεσβεία στο Λονδίνο έως τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.