ΑρχικήHow ToΠώς θα διαγράψετε αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας της Google;

Πώς θα διαγράψετε αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας της Google;

τοποθεσίας

Το Μάιο η Google ανακοίνωσε ότι θα δώσει στους χρήστες της τη δυνατότητα να διαγράφουν αυτόματα το ιστορικό περιήγησης και τοποθεσίας που συγκεντρώνεται από τους λογαριασμούς τους. Η εταιρεία κράτησε την υπόσχεσή της και τώρα προσφέρει ορισμένα εργαλεία που θα επιτρέπουν τον καθορισμό χρονικών ορίων πέραν των οποίων τα δεδομένα τους θα διαγράφονται αυτόματα.

Οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαγράψουν το ιστορικό τοποθεσίας τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές και να επιλέξουν την αυτόματη διαγραφή των δεδομένων τους μετά από 3 ή 18 μήνες. Με την ενεργοποίηση αυτού του εργαλείου θα μπορούν να σβήσουν στην ουσία τα ίχνη των πληροφοριών που αφήνουν online.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για τα δεδομένα δραστηριότητας εφαρμογών και ιστού. Η Google δήλωσε ότι τα εργαλεία αυτόματης διαγραφής για τα παραπάνω θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Φυσικά είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τώρα έχουμε περισσότερο έλεγχο των δεδομένων μας.

Πώς να διαγράψετε τα δεδομένα τοποθεσίας σας;

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να διαγράψετε τα δεδομένα τοποθεσίας σας αυτόματα σε τακτά χρονικά διαστήματα:

Για συσκευές Android, ανοίξτε το λογαριασμό Google και πηγαίνετε στις “Ρυθμίσεις”.

  1. Μεταβείτε στην επιλογή “Δεδομένα & Εξατομίκευση”
  2. Επιλέξτε το “Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών
  3. Πατήστε το “Επιλογή για αυτόματη διαγραφή
  4. Στη συνέχεια, πατήστε στο “Επιλέξτε πόσο καιρό να διατηρούνται
  5. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε είτε 18 είτε 3 μήνες

Επιλέγοντας ένα από τα δύο θα ορίσετε έναν αντίστοιχο χρονοδιακόπτη για την αυτόματη διαγραφή των δεδομένων τοποθεσίας σας.

Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να επιτρέψετε στην Google να κρατήσει τα δεδομένα τοποθεσίας σας μέχρι να τα διαγράψετε χειροκίνητα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να θέσετε σε παύση άλλες επιλογές όπως η παρακολούθηση δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών της Google.

Αυτά τα δεδομένα βοηθούν την Google να μας δείξει σχετικές διαφημίσεις και της επιτρέπει να παρέχει καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης και συστάσεις σε εφαρμογές όπως το Google Maps και το πρόγραμμα περιήγησης.

Όμως οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνήσουν ότι η ασφάλεια των δεδομένων μας έρχεται πριν από την διευκόλυνση των αναζητήσεών μας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS