ΑρχικήinetΝέα λειτουργία του Google Maps βοηθά να φτάσετε πιο γρήγορα στον προορισμό...

Νέα λειτουργία του Google Maps βοηθά να φτάσετε πιο γρήγορα στον προορισμό σας

Maps

Δύο νέα χαρακτηριστικά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην εφαρμογή Google Maps, είναι τα Crash και Speed ​​Trap, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να ενημερώνονται εάν έχει γίνει κάποιο τροχαίο ώστε να ακολουθήσουν διαφορετική διαδρομή, και τους ειδοποιεί για τα υπάρχοντα ραντάρ ταχύτητας στο δρόμο τους αντίστοιχα.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα νέα επιλογή, που ονομάζεται Slowdown και σκοπός της είναι να πληροφορεί τους χρήστες, αν η διαδρομή που ακολουθούν έχει αργή κίνηση για κάποιο λόγο, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν μια διαφορετική διαδρομή εάν βιάζονται.

Συνήθως όμως, όταν ένας δρόμος είναι αποκλεισμένος ή η κυκλοφορία είναι αργή για κάποιον λόγο, το Google Maps λαμβάνει τα δεδομένα και χρειάζεται κάποιο χρόνο για να τα μεταφέρει στην εφαρμογή σας. Μέχρι τη στιγμή που μπορείτε τελικά να δείτε τη συμφόρηση ή μια επιβράδυνση στην κίνηση, ίσως να έχετε ήδη φτάσει στο σημείο αυτό. Αυτή η νέα λειτουργία ωστόσο φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

Παρόλο που ενδέχεται να δούμε περισσότερες τέτοιες λειτουργίες να έρχονται στην εφαρμογή Google Maps στο μέλλον, η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει αυτό που υποθέτει ότι είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στο πεδίο των χαρτών – Πλοήγηση σε επαυξημένη πραγματικότητα. Το Φεβρουάριο αναφέρθηκε, ότι το χαρακτηριστικό είναι ήδη δοκιμασμένο σε ένα μικρό σύνολο  χρηστών, σύμφωνα με το The Wall Street Journal.

Το σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε AR χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή του smartphone, με παρόμοιο τρόπο όπως τα Google Lens, για να δώσει οδηγίες. Αυτό σημαίνει κυρίως ότι το Google Maps συνδυάζει Street View και δεδομένα από τους Χάρτες χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή του smartphone για ευκολότερη και καλύτερη πλοήγηση.

Στο επικείμενο συνέδριο Google IO, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, μπορεί να δούμε ορισμένα από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS