Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Το WhatsApp θα αποκτήσει έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Το WhatsApp προσπαθεί να προσθέσει έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Android, όπως ανακαλύφθηκε σε πρόσφατες εκδόσεις προεπισκόπησης της εφαρμογής.

Το WABetaInfo γράφει ότι ενώ η δυνατότητα ταυτοποίησης δεν είναι διαθέσιμη στο beta build 2.19.3, αλλά είναι κάτι στο οποίο εργάζεται η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp, με στόχο να είναι διαθέσιμη για χρήστες σε κάποιο σημείο στο εγγύς μέλλον.

Βασικά, αυτή η λειτουργία θα επέτρεπε στους χρήστες Android να κλειδώνουν την πρόσβαση στο WhatsApp χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στη συσκευή τους, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει. Ως αποτέλεσμα, το WhatsApp θα απαιτούσε έλεγχο ταυτότητας κάθε φορά που θα το ανοίγετε.

WhatsApp

Εάν το δακτυλικό αποτύπωμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξεκλείδωμα του WhatsApp, οι χρήστες μπορούν να στραφούν σε εναλλακτικές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, όπως την εισαγωγή του κωδικού PIN που έχει διαμορφωθεί κατά τη ρύθμιση της σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στις συσκευές τους.

Το κλείδωμα θα προστατεύσει πλήρως την εφαρμογή και δεν μπορεί να ρυθμιστεί για συγκεκριμένες διαμορφώσεις εντός της εφαρμογής.

Μια παρόμοια επιλογή έχει ήδη εντοπιστεί στο iOS beta build του WhatsApp στα τέλη του 2018 και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε μια μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής.

Η λειτουργία απαιτεί το Android Marshmallow και νεότερο, σύμφωνα με την αναφερθείσα πηγή.

Το ότι το WhatsΑpp θα προσθέσει τον έλεγχο ταυτότητας τόσο στο Android όσο και στο iOS είναι σίγουρα καλές ειδήσεις, αλλά από την άλλη πλευρά, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο αντίπαλο app Telegram.

Επιπλέον, το WhatsΑpp εργάζεται επίσης για την ενημέρωση του επιλογέα ήχου. Το Beta build 2.19.1 εισήγαγε ένα νέο σχέδιο που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν αρχεία ήχου για να τα μοιράζονται με τις επαφές τους, καθώς διαθέτουν τόσο προεπισκόπηση ήχου όσο και προεπισκόπηση εικόνας, αν υπάρχει.

Προς το παρόν, όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που επεξεργάζεται το WhatsApp ως μέρος των beta κατασκευών, επομένως δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη μια επίσημη ανακοίνωση ως προς το πότε θα λανσαριστούν για όλους τους χρήστες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *