ΑρχικήinetΤο WhatsApp θα αποκτήσει έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Το WhatsApp θα αποκτήσει έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Το WhatsApp προσπαθεί να προσθέσει έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Android, όπως ανακαλύφθηκε σε πρόσφατες εκδόσεις προεπισκόπησης της εφαρμογής.

Το WABetaInfo γράφει ότι ενώ η δυνατότητα ταυτοποίησης δεν είναι διαθέσιμη στο beta build 2.19.3, αλλά είναι κάτι στο οποίο εργάζεται η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp, με στόχο να είναι διαθέσιμη για χρήστες σε κάποιο σημείο στο εγγύς μέλλον.

Βασικά, αυτή η λειτουργία θα επέτρεπε στους χρήστες Android να κλειδώνουν την πρόσβαση στο WhatsApp χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στη συσκευή τους, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει. Ως αποτέλεσμα, το WhatsApp θα απαιτούσε έλεγχο ταυτότητας κάθε φορά που θα το ανοίγετε.

WhatsApp

Εάν το δακτυλικό αποτύπωμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξεκλείδωμα του WhatsApp, οι χρήστες μπορούν να στραφούν σε εναλλακτικές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, όπως την εισαγωγή του κωδικού PIN που έχει διαμορφωθεί κατά τη ρύθμιση της σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στις συσκευές τους.

Το κλείδωμα θα προστατεύσει πλήρως την εφαρμογή και δεν μπορεί να ρυθμιστεί για συγκεκριμένες διαμορφώσεις εντός της εφαρμογής.

Μια παρόμοια επιλογή έχει ήδη εντοπιστεί στο iOS beta build του WhatsApp στα τέλη του 2018 και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε μια μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής.

Η λειτουργία απαιτεί το Android Marshmallow και νεότερο, σύμφωνα με την αναφερθείσα πηγή.

Το ότι το WhatsΑpp θα προσθέσει τον έλεγχο ταυτότητας τόσο στο Android όσο και στο iOS είναι σίγουρα καλές ειδήσεις, αλλά από την άλλη πλευρά, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο αντίπαλο app Telegram.

Επιπλέον, το WhatsΑpp εργάζεται επίσης για την ενημέρωση του επιλογέα ήχου. Το Beta build 2.19.1 εισήγαγε ένα νέο σχέδιο που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν αρχεία ήχου για να τα μοιράζονται με τις επαφές τους, καθώς διαθέτουν τόσο προεπισκόπηση ήχου όσο και προεπισκόπηση εικόνας, αν υπάρχει.

Προς το παρόν, όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που επεξεργάζεται το WhatsApp ως μέρος των beta κατασκευών, επομένως δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη μια επίσημη ανακοίνωση ως προς το πότε θα λανσαριστούν για όλους τους χρήστες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS