ΑρχικήinetApple: Αξίζουν πράγματι τα καινούρια iPhone μοντέλα;

Apple: Αξίζουν πράγματι τα καινούρια iPhone μοντέλα;

Από όσο φαίνεται, η Apple επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που έκανε το 2018, όπως έδειξαν και οι μειωμένοι δείκτες αγοράς της στις 4 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με ένα report που κυκλοφόρησε από την Wall Street Journal, η Apple σχεδιάζει να λανσάρει τρία νέα iPhone μοντέλα μέσα στο 2019. Το πρόβλημα είναι πως πολλοί από τους πιστούς πελάτες της Apple δεν επιθυμούν να επενδύσουν σε νέα μοντέλα της εταιρείας, χάρη στην εξαιρετική απόδοση των παλαιότερων μοντέλων.

Apple

Παρόλο που η Apple δεν έχει δείξει επισήμως τα σχέδια της για την κυκλοφορία των νέων μοντέλων, οι ειδικοί λένε πως αν επιχειρήσει την ανάπτυξη καινούριων iPhones, θα υπάρξει πρόβλημα στις πωλήσεις της. Αυτήν τη βδομάδα, οι πωλητές στην Κίνα ξεκίνησαν να πουλούν το iPhone XR μοντέλο κάνοντας έκπτωση 17% λόγω έλλειψης της ζήτησης από τους πελάτες. Συγκεκριμένα, η αρχική τιμή ήταν στα 1036 δολάρια και η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 858 δολάρια. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Tim Cook, η φτωχή απόδοση των iPhones που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018 οφείλεται στις κακές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κίνας. Αντίθετα, οι αναλυτές ισχυρίζονται πως αυτό έπαιξε πολύ μικρό ρόλο στην κακή επίδοση της Apple και πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως βγαίνουν όλο και πιο πολλά τηλέφωνα από άλλες εταιρείες, όπως η Huawei, τα οποία έχουν εξίσου καλά χαρακτηριστικά με τα iPhones.

Οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν με τους αναλυτές, καθώς η επιτυχία της εταιρείας από τα παλαιότερα χρόνια είχε να κάνει με την καινοτομία της ως προς το σχεδιασμό και τις τεχνολογίες της. Πλέον, υπάρχει τρομερά μεγάλη αύξηση στα κινητά τηλέφωνα και μεγάλος ανταγωνισμός ως προς τις δυνατότητες χαρακτηριστικών, λογισμικού και απόδοσης. Ουσιαστικά, αν η Apple θέλει να ξεχωρίσει ξανά, πρέπει να σκεφτεί κάτι πιο πρωτότυπο και όχι να περιορίζεται σε βελτίωση των features της κάμερας, διότι αυτό είναι κάτι που το κάνουν εξίσου καλά και άλλες εταιρείες κατασκευής κινητών. Την ίδια πολιτική πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Samsung και η LG που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς θέμα με τις πωλήσεις τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS